Måndag 21 Jun
Stockholm

Instagrams misstag upprörde tusentals användare

Instagram
Instagram släppte den nya uppdateringen av misstag. Foto: Damian Dovarganesd/AP/TT, Unsplash

Trodde du att du hamnat på Tinder? Nä, det var bara Instagrams nya uppdatering du såg. Instagram släppte en ny uppdatering där användare istället för att scrolla i bildflödet, nu skulle swipe:a. Däremot var det bara ett misstag.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under torsdagseftermiddagen var det många Instagram-användare som kanske märkte av att något inte såg ut som det skulle i appen? Det gick nämligen inte längre att skrolla i bildflödet utan man var tvungen att swipe:a för att se de senaste upplagda bilderna. 

Detta var något som väckte stora reaktioner bland användare världen runt – är det här Instagrams nya uppdatering? På Twitter uttryckte tusentals människor sitt missnöje över den nya förändringen i appen, och det gick inte att misstolka budskapet i tweet:sen – uppdateringen är verkligen inte bra. 

"Vill radera mitt konto" 

En användare upprepar sig flera gånger att "nya Instagram-uppdateringen suger". 

En annan användare skriver upprört:

"Med seriöst, @Instagram. Ni har lärt oss att scrolla mellan inlägg och swipa mellan bilder. Tror ni då det känns naturligt att nu swipa både inlägg och bilder?!".

Ett misstag 

Men nu kan alla uppgivna användare andas ut – uppdateringen var nämligen ett stort misstag. Det bekräftar Instagrams Adam Mosseri på Twitter under eftermiddagen. 

”Det skulle vara ett småskaligt test som gick ut brett av misstag. Det ska vara löst nu. Om du fortfarande ser det, starta om appen. God helg!”

Han bekräftade att det egentligen bara skulle vara ett test. Bildkälla: Twitter

Test eller inte, det lär vi aldrig få veta. Men någonting som vi vet är att Instagram kommer att göra flera uppdateringar som ska "förbättra användarens upplevelse av den egna profilen". Det skrev de på sin hemsida i slutet av november. 

Och om det här nu skulle vara ett test inför en av de nya uppdateringarna, fick nog iallafall Instagram svar på hur omtyckt den skulle bli – inte alls! 

Nyheter24 har tidigare skrivit om Instagrams nya uppdateringar. Det kan du läsa mer om här!

Använder du Instagram?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela