Måndag 27 Jun
Stockholm

Lista: Här är de största mattrenderna att hålla koll på 2019

ayurveda, havstång, jackfrukt
Mattrender 2019. Foto: Bildkälla: Pixabay/ Unsplash (bilden är ett montage)

Vi har sett allt från "freak-shakes", light-produkter till vegankost. Mattrenderna har sett väldigt olika ut de senaste åren. Nu står det klart vilka trender inom mat som kommer slå igenom år 2019.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Mat är en stor del av livet, vilket inte är så konstigt, det är trots allt något vi behöver för att överleva. Men vad vi äter varierar från år till år i form av mattrender. 

Vi har tidigare sett juice-detox, nyttiga smoothies och chiapudding som exempel på dessa trender som exploderat i popularitet lika snabbt som de ersatts av nya. 

Nyheter24 har listat fem kommande mattrender att hålla utkik efter 2019.

1. Kålrot

Kålroten, en sorts rotfrukt, sias bli en av årets stora trender var minst sagt oväntat. Kålroten är nyttig och fullproppad med C-vitamin. Visste du förresten att det var just kålrot som serverades till förrätt under 2018 års upplaga av Nobelmiddagen? Läs artikeln där du kan ta del av hela menyn från Nobelmiddagen här.

Bildkälla: Pixabay

2. Drakfrukt

Att skapa vackra maträtter i form av "smoothie bowls" har varit en trend länge. Och den nya superfrukten som kommer trenda under 2019 är ingen mindre än den pampiga drakfrukten. Den smakar sött och milt och påminner om en blandning av päron, kiwi och vattenmelon. 

Bildkälla: Unsplash

3. Växter från havet

Alger, tångkaviar och laxskinn är några av havets läckerheter som kommer stå på menyn under 2019. Tångkaviar framställs genom att tvätta och rensa havstång och väntas bli en modern delikatess, dessutom är den veganvänlig. 

Bildkälla: Pixabay

4. Jackfrukt

Denna bastanta frukt har varit i ropet ett tag, men det är först under 2019 som jackfrukt spås bli en trend på riktigt. Fruktköttet kan bland annat användas som ett veganalternativ till fläskkött i rätten pulled pork. 

Bildkälla: Pixabay

5. Ayurveda

Den trend vi är mest nyfikna på är ayurveda, en uråldrig mattradition från Indien. Ayurveda betyder läran om livet och går ut på att anpassa det man äter efter kropps-och personlighetstyp för att må bra. 

Detta sätt att äta och att skräddarsy levnads-och matvanor är något som kommer trenda stort under 2019. 

Bildkälla: Unsplash

Nyheter24 har tidigare skrivit att Halloumi kan vara mer skadligt för miljön än kött. Läs hela artikeln här. 

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.