Apple TV Plus
Apple släpper ny streamingtjänst - Foto: AP/TT Tony Avelar

Apple TV Plus – här är allt du vill veta om nya streamingtjänsten

På måndagens Apple event lanserades två nya tjänster för streaming. De heter Apple TV Plus (Apple TV+) och Apple TV Channels. Båda två ingår i Apples tv-app, men vad innebär de? Nyheter24 reder ut.


Ja, visst kan man bli trött på alla dessa streamingtjänster? Har du den ena så behöver du kanske en andra och en tredje för att få se just det som du önskar. 

Apple TV Plus och Apple TV Channels är namnet på de nya tjänsterna som man ska hålla utkik efter. Men vad innebär dem? 

Till att börja med kan vi klargöra att båda tjänsterna ingår i Apples tv-app.

Apple TV Plus

Här får du tillgång till filmer, dokumentärer och tv-serier – som produceras av Apple. Vad för slags program kan man förvänta sig? En tv-show som nämndes var "Amazing Stories". Den presenterades av riktigt kända ansikten, nämligen Stephen Spielberg

Men det var inte bara han som tog plats på scen. Flera kändisar på plats för att presentera nya serien "Morning Show" var bland annat Jennifer Anison, Reese Witherspoon och Steve Carrell.

Vad denna härlighet kommer att kosta har dock fortfarande inte meddelats. Men det kommer att lanseras i flera hundra länder hösten 2019 – bland annat i Sverige.

Apple TV Channels

Så vad innebär Apple TV Channels? Jo, det baseras på den redan existerande tv-appen. Den samlar alltså alla tv-serier, filmer, nyheter och sportsändningar på ett och samma ställe. Men vad inkluderar den? Inga mindre än HBO, Starz, CBS All Access, Showtime och mycket mer.

Vad är själva tanken med detta då? Jo, att du bara ska betala för de kanaler som du faktiskt är intresserad av. Samt att de program du då ser ska vara helt reklamfria.

Men vad är då skillnaden från den gamla och nya? Allt innehåll ska spelas upp direkt i appen. Man behöver alltså inte gå vidare till en annan app.

Nya appen kommer till Mac-datorer men kommer också finnas tillgänglig på vissa utvalda tv-apparater från LG, Sony och Samsung.

Vad denna härlighet kommer att kosta har dock fortfarande inte meddelats. Men det kommer att lanseras  i flera hundra länder hösten 2019 – bland annat i Sverige.

Nyheter24 har tidigare skrivit om att forskare varnar för att AirPods kan vara livsfarliga. Det kan du läsa mer om här.

Källa: Apple Event & MacWorld

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Använder du någon streamingtjänst?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Fler sprängningar riktas mot privatbostäder

Nordea: Trycket på hushållen lättar

Storbanken Nordeas ekonomer konstaterar att det pågår en normalisering av inflationen, vilket väntas få centralbanken att sänka räntor.

Tidsfrist löpte ut – universitetsprotest fortgår

USA:s studentprotester mot Israels krigföring i Gaza fortsätter – och växer. Universiteten brottas med balansgången mellan vissa studenters yttrandefrihet och andras säkerhet – och mäktiga givares intressen.

Sju gripna i antiterrorräder efter kyrkdåd

I stora antiterrorräder i Australien har sju personer gripits. De misstänkta har kopplingar till en tonåring som i förra veckan knivhögg en assyrisk biskop.

SCB: Fler kvinnor och unga arbetslösa

Arbetslösheten fortsätter att öka medan andelen sysselsatta ligger ganska stabilt, enligt nya siffror från Statistiska centralbyrån (SCB)

SBAB sänker rörlig boränta – höjer bundet

1 timme sedan
Statliga banken SBAB sänker tremånadersräntan med 0,10 procentenheter. Därmed hamnar den så kallade listräntan på 4,92 procent.