Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nya funktionen: Så skapar du en frågesport Instagram

- 24/04/2019, 21:26 -
Nu kan du göra en egen frågesport på din Instastory

Så här skapar du en frågesport på Instagram

Twitter @instagram, Gorm Kallestad/TT

Den omåttligt populära appen Instagram bjuder med jämna mellanrum på nya uppdateringar. Nu har "stories" fått en ny funktion, där man numera kan skapa en frågesport med sina följare.

Som Instagram-användare har man sedan en tid tillbaka kunnat ställa frågor till sina följare genom så kallade "stickers". Det här konceptet har uppdaterats och man kan nu lägga till fyra svarsalternativ som följarna får välja bland. Funktionen finns tillgängligt för både IOS och Androidtelefoner. Det var på Twitter som Instagram släppte nyheten om den nya funktionen. 

Så gör du för att använda frågesporten

Efter att man har tagit en bild i "stories"-läget klickar man på den fyrkantiga dekalen längst upp i bild. Sedan ska det dyka upp olika alternativ, där finns en annan fyrkantig dekal som det står "frågesport" på. När du klickat på den får du tillgång till den nya funktionen. Där skriver man först en fråga, sedan kan man fylla i upp till fyra svarsalternativ. Se nedan steg för steg! 

Mer nyheter: Storbritannien vill förbjuda "gilla"-funktionen för barn under 18 år

Kommer du att använda den nya funktionen?