Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

SAS-strejken: Medlingsmöte och 280 nya avgångar inställda

- 01/05/2019, 13:05 -

Under onsdagen pågår ett medlingsmöte mellan parterna i SAS-strejken – i förhoppning att komma ett steg närmare en lösning. Men under dagen i ett nytt pressmeddelande gick SAS ut med att ytterligare 280 avgångar under torsdagen ställs in.

I torsdags natt, för snart en vecka sedan, kom beskedet att en flygstrejk var igång. Enligt SAS hade man inte kunnat gå med på piloternas krav utan negativa effekter för företaget.

Piloterna gjorde en del uppoffringar under krisåret 2012, då SAS var nära en konkurs, och de vill nu ha kompensation för det.

Tidigare har parterna inte mötts vid förhandlingsbordet. Men under onsdagen meddelades det att företräfade för SAS kommer att träffa de strejkande piloterna. Under dagen kommer alltså ett medlingssamtal äga rum.

Karin Nyman, som är kommunikatörschef på SAS, har uppgett till Dagens Nyheter att parter och fackförbund från Norge, Danmark och Sverige kommer att delta på mötet.

Under onsdagen bekräftades det att 280 ytterligare avgångar under torsdagen ställs in, rapporterar Aftonbladet.  

Antalet påverkade resenärer av strejken ligger nu på näst intill 327 000 personer.

Här kan du följa allt som hänt inom SAS pilotstrejk:

SAS-strejken: Därför ska du som påverkats ha rätt till ersättning

SAS-strejken fortsätter under söndagen – 587 flyg ställs in

SAS-strejken fortsätter på måndag och tisdag – 1200 flyg ställs in

Flygstrejken på SAS är igång – så ser du om du är drabbad

Ska du flyga med SAS under strejken? Så påverkas du

Har du påverkats av strejken?