Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Greta Thunberg svarar på krönikörens kritik: "Var är de vuxna?"

- 01/08/2019, 15:03 -

Greta Thunberg har många gånger tvingats svara på uttalanden om henne och hennes diagnoser. Den senaste piken kom från krönikören Andrew Bolt, som kallar henne för "en djupt störd messias".

Klimatdebatten fortsätter med 16-årige Greta Thunberg i ledet. Senast för några dagar sedan meddelande hon via Twitter att hon kommer resa med båt till FN:s klimattoppmöte i New York, USA, något som fick många att reagera.

Kallade henne för djupt störd

En av dessa är den ledarskribenten Andrew Bolt, som via en krönika på australienska Herald Sun slängde en känga åt aktivisten. Detta genom att kalla henne för "en djupt störd messias från den globala uppvärmningsrörelsen".

I artikeln nämner han bland annat att han "aldrig har sett en så ung tjej med så många mentala störningar bli behandlad som en guru av så många vuxna".

Det gav Thunberg svar på tal åt.

Greta Thunberg svarade Bolt via Twitter. Bildkälla: Twitter
Greta Thunberg svarade Bolt via Twitter. Bildkälla: Twitter

"Var är de vuxna?"

"Jag är verkligen 'djupt störd' över faktumet att dessa hat- och konspirationskampanjer tillåts fortsätta och fortsätta bara för att vi barn kommunicerar och agerar baserat på vetenskap. Var är de vuxna?" skriver hon på sin Twitter.

Fick avgå efter sitt uttalande

Hat och hot har blivit vardagsmat för Thunberg, som inte bara får hatfulla kommentarer om sin ståndpunkt utan även om sina diagnoser.

Ett exempel är den före detta nya vd:n för XXL, Per Sigvardsson, som på sin Facebook skrev ut att hon är "så nära downs man kan komma". På grund av sitt uttalande fick Sigvardsson senare avgå, skriver Aftonbladet.