Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kim Kardashians hyllning till Greta Thunberg: "Fantastisk"

- 08/10/2019, 20:15

Många internationella världsstjärnor har redan hyllat Greta Thunberg för hennes miljöinsatser. Nu är det Kim Kardashians tur att lovorda 16-åringen.

Greta Thunbergs genombrott på världsscenen är av sällan skådat slag. Tack vare internet och sociala medier har hennes engagemang blivit en global folkrörelse.

En drös internationella storpolitiker och världsstjärnor har redan uppmärksammat den svenska 16-åringens insatser för klimatet. 

Vill äta middag med Greta

Kim Kardashian är mäkta imponerad över Greta Thunberg. Bildkälla: Evan Agostini

Och nu går ingen mindre än den amerikanska skådespelerskan och supermodellen Kim Kardashian ut och applåderar den svenska miljöaktivisten. 

I en intervju med Reuters säger världsstjärnan bland annat att hon vill gå ut och äta middag med Greta Thunberg.

– Hon är en så fantastisk ung tjej, så modig och tuff som står upp mot dessa vuxna människor som kan vara väldigt skrämmande, och att hon då är så öppen och ärlig är exakt vad vi behöver, säger Kim Kardashian som för stunden befinner sig i Armenien för att närvara vid ”World Congress on Information Technology”.

Delar 16-åringens oro

Likt Greta Thunberg är Kim Kardashian också orolig över klimatutvecklingen. Bildkälla: Adam Fondren/TT

Hon delar den svenska 16-åringens oro för klimatförändringarna och säger att hon gärna skulle vilja prata med föräldrarna Malena Ernman och Svante Thunberg

Kim Kardashian vill dela med sig av sina erfarenheter som sociala medier-entreprenör. 

– Att nå ut till många på en stor plattform bjuder in till många olika åsikter och personligheter och jag vill veta hur föräldrarna hanterar det, säger hon till Reuters.

Läs mer: Greta Thunbergs familj: Allt du behöver veta om pappa Svante Thunberg
Läs mer: Experten: Därför möts Greta Thunberg av så mycket hat
Läs mer: Fruktansvärda synen: Greta-docka hängd från bro under demonstration

Tänker du på miljön varje dag?