Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här cyklar Arnold Schwarzenegger med Greta Thunberg: ”Min hjälte”

- 06/11/2019, 15:37

Arnold Schwarzenegger tog med sig Greta Thunberg på en cykeltur i Santa Monica förra veckan. Termintator-stjärnan hyllar nu 16-åringen i ett inlägg på Instagram med flera bilder från cykelturen.

Greta Thunberg, 16, har fullkomligen tagit världen med storm. Hon har hyllats av världsnamn som Barack Obama, Angela Merkel, Dalai Lama, påve Franciskus och många fler.

Även många kändisar har gått ut och visat sitt stöd för den unga klimataktivisten.   

En av dem är politikern och ”Terminator”-stjärnan Arnold Schwarzenegger – som i maj bjöd in Thunberg som talare på klimatkonferensen R20 Austrian World Summit i Wien.  

Greta Thunberg och Arnold Schwarzenegger
Arnold Schwarzenegger är en av många kändisar som hyllar Greta Thunberg. Bildkälla: Instagram

Innan deras möte kallade han bland annat Greta för "en hjälte", och senare berättade den hårdhudade actionstjärnan att han hade blivit starstruck av deras möte, något som Svenska Dagbladet då skrev om.

Cykeltur i Santa Monica

Nu hyllar Schwarzenegger Thunberg igen i ett inlägg på Instagram där han kallar henne för ”en av mina hjältar”. 

Dessutom bjuder han på ett flertal bilder från en cykeltur som han tog med Greta på i Santa Monica, Los Angeles, förra veckan. 

Arnold och Greta
Arnold och Greta på cykeltur i Santa Monica. Bildkälla: Instagram/schwarzenegger

Till inlägget skriver Schwarzenegger: 

Det var fantastiskt att träffa min vän, och en av mina hjältar, Greta Thunberg förra veckan och ta en cykeltur tillsammans runt Santa Monica. Jag var så upprymd över att få introducera henne för min dotter Christina. Fortsätt inspirera, Greta! 

Vill du veta vilka fler superkändisar som gått ut och visat sitt stöd för Greta Thunberg kan du läsa om det här!

Bryr du dig om miljön?