En asteroid kan träffa jorden om inte allt för länge.
En asteroid kan träffa jorden om inte allt för länge. - Foto: Pixabay

Experten: Så stor risk är det att en asteroid träffar oss

Hur mänskligheten kommer dö ut är en ständig fråga bland forskare. Nu har en expert gått ut med sin teori om att jorden, om inte allt för länge, kommer träffas av en asteroid som utplånar hela mänskligheten.


Människans överlevnad står inför ett flertal hot – klimatet, epidemier och andra obehagligheter.

Nu har experten och matematikern Robert Walker uttalat sig om sina beräkningar.

Skulle kunna ske inom snar framtid

Han förklarar för International Business Times att den senaste asteroiden, vars kollision med jorden utplånade dinosaurierna, träffade jorden för ungefär 65 miljoner år sedan. 

Med den vetskapen i bakfickan, så är det ganska skrämmande när experten förklarar att asteroider i snitt träffar vår jord en gång på 100 miljoner år – alltså är det inte så jättelång tid kvar om Walkers uträkningar stämmer.

Bildkälla: Pixabay

Flera forskare eniga

Inte nog med det så menar han att nästa asteroid skulle kunna utrota hela mänskligheten, precis som asteroiden Chicxulub gjorde med dinosaurierna:

– Ja. Asteroider lika stora som Chicxulub inträffar ungefär en gång på 100 miljoner år, och de är minst tio kilometer i diameter, berättar Walker enligt International Business Times.

Flera forskare är eniga med Walkers uttalanden. Rymdforskaren Dr Iain McDonald kallar nästa asteroid för "domedags-asteroiden", då han är säker på att det är vad som tillslut kommer att förgöra alla levande varelser på vår blå planet.

Skulle orsaka atomvinter

Men när skulle den eventuella krocken kunna ske, undrar man ju då?

NASA håller full koll på en asteroid vid namn Bennu, vilken är vad forskare tror skulle kunna träffa jorden i sin bana, skriver International Business Times.

Men vi kan hålla oss lugna, för tillfället iallafall.

Enligt NASAs beräkningar kommer inte Bennu träffa jorden förrän år 2135.

Om asteroiden så småningom träffar oss, skulle det kunna orsaka en atomvinter i flera år.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du rädd för asteroider?
Tack för din röst!