Nytt bråk om migrationen i regeringen.
Öppet bråk i regeringen om migrationen. - Foto: Claudio Bresciani/TT, Jonas Ekströmer/TT

Öppet bråk i regeringen – om migrationen: "Helt sjuk"

Regeringspartierna visar återigen hur oense de är om migrationen. Nu kritiseras statsminister Stefan Löfven (S) skarpt av bland andra Miljöpartiets migrationspolitiske talesperson Rasmus Ling.


I fredags sa statsminister Stefan Löfven (S) i en intervju med Dagens Nyheter att antalet asylsökande måste bli "rejält många färre" för att integrationen ska kunna hanteras. 

Därefter har ett öppet bråk i regeringen utbrutit där flera kritiska röster höjts mot Löfven. 

"Olyckligt"

En av dem som reagerat starkt är Miljöpartiets migrationspolitiske talesperson Rasmus Ling

"Att statsminister Löfven ännu en gång går ut i en intervju och redogör för sitt partis ståndpunkt om att 'antalet asylsökande ska minska rejält', är hans val. Jag tycker det är olyckligt", skriver han i ett Facebook-inlägg.

"En helt sjuk intervju"

Även Grön Ungdoms språkrör David Ling väljer att kritisera statsministern.

" Det här är ju faktiskt en helt sjuk intervju också bortsett från den galna migrationspolitiken. Stor intervju där statsministern talar om hela det kommande decenniet. Och han nämner inte klimat en enda gång? Vilken värld lever han i?", skriver han på Twitter.

Kristerssons svar

Moderatledaren Ulf Kristersson är inte heller han imponerad av Löfvens senaste utspel. 

– Om jag räknar rätt så är det tredje gången som han på ett ganska spektakulärt sätt säger att nu ska Sverige ta tag i invandringspolitiken och se till att den blir långsiktig och hållbar så att vi klarar av integrationen, säger han till DN.

Kristersson menar att statsministern vid de tidigare tillfällena "agerat i helt motsatt riktning när det kommer till konkret politik".

Inte första asylbråket

Det är inte första gången som Löfven fäller ett uttalande av det här slaget. 

I oktober sa han till Sydsvenskan och HD att regeringen skulle halvera flyktingmottagandet – och även då följdes det av kalabalik inom regeringen. 

"Regeringen driver att Sverige ska stå upp för asylrätten", svarade MP-språkröret Isabella Lövin

"Vi gör det svårare för socialdemokraterna att genomföra den politik de egentligen vill driva", försäkrade Europaparlamentarikern Alice Bah Kuhnke (MP).

Läs mer: S-toppen petades – nu kör hon sopbil: "Jätteroligt"
Läs mer: Ebba Busch Thor ska börja vlogga: "Har startat Youtube-kanal"
Krönika: Sjöstedts avgång är en brakförlust för V – går han att ersätta?

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

1 timme sedan
Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

1 timme sedan
Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.