Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Öppet bråk i regeringen – om migrationen: "Helt sjuk"

- 18/01/2020, 14:02

Regeringspartierna visar återigen hur oense de är om migrationen. Nu kritiseras statsminister Stefan Löfven (S) skarpt av bland andra Miljöpartiets migrationspolitiske talesperson Rasmus Ling.

I fredags sa statsminister Stefan Löfven (S) i en intervju med Dagens Nyheter att antalet asylsökande måste bli "rejält många färre" för att integrationen ska kunna hanteras. 

Därefter har ett öppet bråk i regeringen utbrutit där flera kritiska röster höjts mot Löfven. 

"Olyckligt"

En av dem som reagerat starkt är Miljöpartiets migrationspolitiske talesperson Rasmus Ling

"Att statsminister Löfven ännu en gång går ut i en intervju och redogör för sitt partis ståndpunkt om att 'antalet asylsökande ska minska rejält', är hans val. Jag tycker det är olyckligt", skriver han i ett Facebook-inlägg.

"En helt sjuk intervju"

Även Grön Ungdoms språkrör David Ling väljer att kritisera statsministern.

" Det här är ju faktiskt en helt sjuk intervju också bortsett från den galna migrationspolitiken. Stor intervju där statsministern talar om hela det kommande decenniet. Och han nämner inte klimat en enda gång? Vilken värld lever han i?", skriver han på Twitter.

Kristerssons svar

Moderatledaren Ulf Kristersson är inte heller han imponerad av Löfvens senaste utspel. 

– Om jag räknar rätt så är det tredje gången som han på ett ganska spektakulärt sätt säger att nu ska Sverige ta tag i invandringspolitiken och se till att den blir långsiktig och hållbar så att vi klarar av integrationen, säger han till DN.

Kristersson menar att statsministern vid de tidigare tillfällena "agerat i helt motsatt riktning när det kommer till konkret politik".

Inte första asylbråket

Det är inte första gången som Löfven fäller ett uttalande av det här slaget. 

I oktober sa han till Sydsvenskan och HD att regeringen skulle halvera flyktingmottagandet – och även då följdes det av kalabalik inom regeringen. 

"Regeringen driver att Sverige ska stå upp för asylrätten", svarade MP-språkröret Isabella Lövin

"Vi gör det svårare för socialdemokraterna att genomföra den politik de egentligen vill driva", försäkrade Europaparlamentarikern Alice Bah Kuhnke (MP).

Läs mer: S-toppen petades – nu kör hon sopbil: "Jätteroligt"
Läs mer: Ebba Busch Thor ska börja vlogga: "Har startat Youtube-kanal"
Krönika: Sjöstedts avgång är en brakförlust för V – går han att ersätta?