Lördag 31 Jul
Stockholm

En av männen som greps i polisrazzian: "Ville ha lite kul"

En man som greps under polisrazzian berättar nu om händelsen.
En man som greps under polisrazzian berättar nu om händelsen. Foto: Markus Schreiber/TT, Hanna Franzen/TT, Shutterstock

Paolo Roberto greps natten till fredagen den 15 maj under "Insats torsk". Fler män togs av polisen, varav en man i 20-årsåldern nu berättar om händelsen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En av de män som greps av polisen under "Insats torsk", en razzia mot en lägenhetsbordell på Östermalm i centrala Stockholm, var Paolo Roberto.

Han erkände senare att han köpt sex och säger att det var första gången för honom.

"Vi är killar"

Flertalet andra män greps samma kväll. Bland annat en vd i fastighetsbranschen, en konsult i säkerhetsbranschen och en person som jobbar inom idrotten.

Ingen av dessa har lämnat ett uttalande, men en av de som befann sig i lägenheten var en man i 20-årsåldern, som berättar för Aftonbladet hur tankarna gick.

Han var där tillsammans med sin kompis i 30-årsåldern. De hade bestämt träff med en prostituerad kvinna via en hemsida för eskorter. De gick in i lägenheten tillsammans, utan någon aning om att polisen hade span på dem.

– Vi är killar, vi ville ha lite roligt, lite kul. Planen var att jag skulle vänta på min tur när min kompis hade sex. Men hon ville inte att jag skulle vänta där inne så jag gick ut därifrån, säger han till Aftonbladet.

Greps utanför lägenheten

Den yngre mannen satte sig i bilen medan hans vän hade sex med kvinnan. När de möttes utanför efter 30-åringen var klar så greps de av polisen.

– Jag satte mig i bilen och väntade medan de hade sex. Men när min kompis kom ut så tog de oss. Det var fyra poliser, berättar mannen i 20-årsåldern.

Han får frågan om huruvida han vet någonting om prostituerade kvinnors utsatthet, och om han någonsin funderat över att kvinnorna ofta prostituerar sig emot sin egen vilja. 

– Det har jag ingen aning om, men hon ville ju göra det med min kompis i alla fall, svarar han.

Misstänks för försök till köp av sexuell tjänst

Mannen är misstänkt för försök till köp av sexuell tjänst, då han togs på plats innan han hann gå in till kvinnan.

Hans vän i 30-årsåldern misstänks för fullbordat köp av sexuell tjänst. Bägge männen gav fullmakt för att åklagaren ska utfärda strafförelägganden på 2 800 kronor samt 3 600 kronor.

– De här reglerna är inte normala men man lär sig. Jag blev tagen av polisen och det är inte så mycket mer att säga. Jag ska inte göra om det, avslutar den yngre mannen till Aftonbladet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela