Kayleigh McEnany blev tvungen att rätta sitt uttalande på Twitter.
Kayleigh McEnany blev tvungen att rätta sitt uttalande på Twitter. - Foto: Evan Vucci/TT

Trumps pressekreterare: ”Forskningen ska inte få stå i vägen”

Under en presskonferens sade Vita husets pressekreterare Kayleigh McEnany att forskningen inte får stå i vägen för beslutet kring att öppna landets skolor igen – något hon blev tvungen att rätta senare.


USA:s president Donald Trump har länge predikat för att öppna upp skolorna runt om i landet igen. Detta efter nedstängningarna som varit till följd av coronaviruset.

"Vetenskapen bör inte stå i vägen"

Nu har Vita husets pressekreterare Kayleigh McEnany ställt sig bakom presidentens uttalanden om att låta elever komma tillbaka till klassrummen redan i höst, och sade under en konferens att forskningen kring viruset inte kommer "stå i vägen" för öppningarna:

– Presidenten har otvetydigt sagt att han vill att skolorna ska öppna, och när han säger öppna menar han öppna och fulla, barnen ska kunna gå till skolan och delta varje dag. Vetenskapen bör inte stå i vägen för detta.

Kayleigh McEnany. Bildkälla: Evan Vucci/TT

Rättade sitt uttalande

Men bara en stund senare blev hon tvungen att rätta sitt uttalande efter en hel del kritik på Twitter.

– Forskningen är på vår sida, och vi uppmuntrar staterna att helt enkelt följa forskningen. Öppna upp våra skolor, annars är det väldigt skadligt för våra barn.

Läs mer: Trump: Demonstranterna vill ”ta bort Jesus”

Läs mer: Trumps nya frisyr förvirrar: "Är inte gult längre"

Läs mer: Donald Trump om polisvåldet mot svarta: "Fler vita mördas"

/
USA
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åklagare får prövning av HD för mediebilder

Pensionär? Därför handlar du mindre hållbart än andra

Att vilja handla hållbara varor blir allt mer populärt. Men av de som värdesätter hållbara produkter är den äldre generationen mindre bra jämfört med andra åldersgrupper, visar en ny undersökning.

Intensiv slutspurt i EU-parlamentet

EU-parlamentet har slutligt godkänt ännu ett år med handelslättnader för Ukraina med 428 ja-röster mot 131 nej och 44 nedlagda. Tisdagens beslut innebär att den uppgörelse som nåddes nyligen om villkoren för importen av exempelvis jordbruksprodukter nu räcker ända fram till sommaren 2025.

Greta Thunberg åtalas återigen för ohörsamhet

Klimataktivisten Greta Thunberg åtalas återigen för brott, misstänkt för två fall av ohörsamhet mot ordningsmakten, rapporterar Expressen.

Storbritannien stärker försvaret

Storbritannien ska lägga 2,5 procent av sitt BNP på försvarsutgifter, meddelar premiärminister Rishi Sunak under ett besök i Polen. Under 2023 lade landet drygt 2,2 procent av BNP på försvaret.

Flera döda på Engelska kanalen

Fem personer, varav ett barn, omkom när de försökte passera Engelska kanalen från Frankrike till Storbritannien, meddelar franska myndigheter. Det sker bara timmar efter att det brittiska parlamentet godkänt det kontroversiella lagförslaget om migrantflyg till Rwanda.