Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Trumps pressekreterare: ”Forskningen ska inte stå i vägen”

- 17/07/2020, 18:21 -

Under en presskonferens sade Vita husets pressekreterare Kayleigh McEnany att forskningen inte får stå i vägen för beslutet kring att öppna landets skolor igen – något hon blev tvungen att rätta senare.

USA:s president Donald Trump har länge predikat för att öppna upp skolorna runt om i landet igen. Detta efter nedstängningarna som varit till följd av coronaviruset.

"Vetenskapen bör inte stå i vägen"

Nu har Vita husets pressekreterare Kayleigh McEnany ställt sig bakom presidentens uttalanden om att låta elever komma tillbaka till klassrummen redan i höst, och sade under en konferens att forskningen kring viruset inte kommer "stå i vägen" för öppningarna:

– Presidenten har otvetydigt sagt att han vill att skolorna ska öppna, och när han säger öppna menar han öppna och fulla, barnen ska kunna gå till skolan och delta varje dag. Vetenskapen bör inte stå i vägen för detta.

Kayleigh McEnany. Bildkälla: Evan Vucci/TT
Kayleigh McEnany. Bildkälla: Evan Vucci/TT

Rättade sitt uttalande

Men bara en stund senare blev hon tvungen att rätta sitt uttalande efter en hel del kritik på Twitter.

– Forskningen är på vår sida, och vi uppmuntrar staterna att helt enkelt följa forskningen. Öppna upp våra skolor, annars är det väldigt skadligt för våra barn.

Läs mer: Trump: Demonstranterna vill ”ta bort Jesus”

Läs mer: Trumps nya frisyr förvirrar: "Är inte gult längre"

Läs mer: Donald Trump om polisvåldet mot svarta: "Fler vita mördas"