Torsdag 18 Aug
Stockholm

Bush, Clinton och Obama kommer vaccineras i TV

De tre expresidenterna kommer vaccinera sig mot covid-19 offentligt.
De tre expresidenterna kommer vaccinera sig mot covid-19 offentligt. Foto: Bildkälla: Alex Brandon/TT & Pexels.

Tidigare presidenterna Barack Obama, Bill Clinton och George Bush kommer frivilligt vaccineras i TV-sändning. Syftet är att lyfta trovärdigheten för vaccinets säkerhet och uppmuntra amerikaner att vaccinera sig.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Vaccinet mot covid-19 har utvecklats snabbare än vad många trodde. Redan nästa vecka ska britterna börja vaccineras, då Storbritannien är först med att godkänna ett vaccin.

I USA vårdas för tillfället över 100 000 covid-sjuka på sjukhus, vilket är rekordhögt. 

Nu meddelar landets tre tidigare presidenter Barack Obama, 59, Bill Clinton, 74, och George Bush, 74, att de inte bara kommer ta vaccinet, utan även göra det framför en kamera, enligt CNN. 

USA:s tre expresidenter. Bildkälla: Julio Cortez/TT.

Vill uppmana alla amerikaner att vaccinera sig

Bush hörde av sig landets främsta smittexpert, doktor Anthony Fauci, och Vita husets coronakoordinator, doktor Deborah Birx, för att fråga vad han kan göra för att uppmuntra människor till att vaccinera sig, säger Bushs stabschef Freddy Ford till CNN.

– Först måste vaccinet godkännas som säkert och tilldelas till de prioriterade grupperna. Därefter kommer president Bush ställa sig i kö för att vaccineras, och gör det gärna framför kameran, säger Ford. 

Likaså kommer president Clinton ta vaccinet så fort det är tillgängligt för honom. Även han kommer göra det offentligt, för att uppmana alla amerikaner till att göra detsamma, enligt hans pressekreterare Angel Urena, skriver CNN.  

"Litar på forskarna"

President Obama säger i en intervju med SiriusXM att han fullkomligt litar på Dr Fauci och lovar att han kommer ta vaccinet. 

– Jag kanske blir vaccinerad på TV, eller att det filmas, för att bevisa för människor att jag forskning, och att jag inte litar på att få covid, säger Obama i intervjun. 

Bildkälla: Alex Brandon/TT.

LÄS MER:

Så ska regeringen få svenskarna att vaccinera sig

Sverige hade kunnat vaccinera mot corona redan nu – därför dröjer det

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.