Donald Trump vill inte godkänna stödpaketet.
Donald Trump vill inte godkänna stödpaketet. - Foto: Pablo Martinez Monsivais/TT

Miljoner amerikaner blir utan arbetslöshetsstöd – Trump vägrar godkänna

14 miljoner amerikanska medborgare som förlorat jobbet under coronapandemin kan bli utan arbetslöshetsstöd. Detta då Donald Trump ännu inte skrivit under stödpaketet.


Lördagen den 26 december var sista giltiga datumet för den arbetslöshetsersättning som miljoner amerikaner förlitat sig på sedan de blev av med jobben till följd av coronapandemin.

14 miljoner utan stöd

Saknaden av Donald Trumps underskrift kan sätta hela 14 miljoner människor utan stöd. Detta trots att kongressen och regeringen kommit överens om att 892 miljarder dollar skulle delas ut utan att han gav några protester.

Detta kan leda till att delar av statsapparaten tvingas stänga ned och att nästkommande års statsbudget inte godkänts. 

Bildkälla: Pablo Martinez Monsivais/TT

"Ge vårt folk pengar!"

Efter överenskommelsen gick Trump ut med att det enligt honom delas ut för mycket pengar till bland annat kulturprojekt och utländska bistånd. Enligt honom är 600 dollar för den enskilde amerikanen för lite och kräver att summan höjs.

"Varför vill politiker inte ge folket 2000 dollar istället för 600 dollar? Ge vårt folk pengar!", twittrade presidenten under gårdagen.

Ekonomiska experter kan delvis hålla med Trump om att summan är låg, men att allt stöd i dagens situation är nödvändigt, rapporterar Reuters.

USA
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Storbritannien stärker försvaret

Flera döda på Engelska kanalen

Fem personer, varav ett barn, omkom när de försökte passera Engelska kanalen från Frankrike till Storbritannien, meddelar franska myndigheter. Det sker bara timmar efter att det brittiska parlamentet godkänt det kontroversiella lagförslaget om migrantflyg till Rwanda.

Thedéen: Lågkonjunkturen mildare än befarat

Riksbankschefen Erik Thedéen konstaterar att inflationen gått i rätt riktning och att den är "betydligt lägre" än Riksbankens prognos. "Det bäddar för att köpkraften kan komma tillbaka", säger han i ett tal enligt ett pressmeddelande.

Strul för Systembolaget – risk för tomma hyllor

Planerar du att dricka något i helgen? Då får du skynda dig till Systembolaget. En stor del av systembolagets drycker kan ta slut innan helgen.

Cloettas godis innehåller farliga ämnen – här är hela listan

Hundratals ton chokladgodis från tillverkaren Cloetta stoppades från försäljning under tisdagen. Anledningen? Det innehåller palmolja som förorenats med hälsofarliga ämnen. Här är hela listan på alla godissorter som påverkas.

Person åtalad för terrorfinansiering

1 timme sedan
En person har åtalats för terrorfinansiering, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.