Ulf Kristersson har följt rekommendationerna, säger han i intervjun med TV4 Nyhetsmorgon.
Ulf Kristersson har följt rekommendationerna, säger han i intervjun med TV4 Nyhetsmorgon. - Foto: Anders Wiklund/TT

Ulf Kristersson om Löfvens galleria-besök: "Lever inte som man lär"

Tidigare i veckan framkom det att statsminister Stefan Löfven besökt Gallerian i Stockholm – trots sina egna uppmaningar om att hålla sig hemma. Nu kommenterar Ulf Kristersson situationen.


Svenska folket blev inte särskilt glada när det framkom att Stefan Löfven, bara två dagar efter regeringens uppmaning att hålla sig hemma under julhandeln, fångades på bild när han besökte Gallerian i centrala Stockholm.

Aftonbladet kunde även avslöja att Sveriges finansminister Magdalena Andersson åkte på skidresa till Sälen under julen. Detta var något som hennes pressekreterare varken ville bekräfta eller dementera.

Det har också framkommit att justitieministern Morgan Johansson har varit ute och julhandlat.

"Tänker inte moralisera"

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson besökte TV4 Nyhetsmorgon under nyårsafton och tillfrågades vad han tycker om hela situationen.

– Jag tänker inte moralisera över ministrar eller statsministrars klockaffärer. Men ju högre tonläge man har själv så får man finna sig i en del kritik om man inte lever som man lär, säger han till programledarna Steffo Törnqvist och Jenny Strömstedt.

Han ska själv ha varit ute och handlat, men för hans del blev shoppingen mer lokal i Strängnäs där han bor.

– Jag har gjort mindre av allt. Det är också viktigt att hålla de lokala butikerna vid liv, svarar han i intervjun.

"Gjort mindre av allt"

På frågan vad partiledaren själv gjort under pandemin svarar han att han undvikit trängsel.

– Jag har nog gjort som de flesta, jag har gjort mindre av allt, men jag har också gått och handlat. Framför allt lokalt. Det är också viktigt att hålla de lokala butikerna vid liv. Jag har följt de rekommendationer som finns; undvik trängsel. Det tycker jag att nästan alla svenskar har gjort, men det betyder inte "upphör att leva", avslutar partiledaren.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Strejkvarsel på Heathrow

Polisen i Värnamo rapporterar om bedrägeri

"Bedragare misstänks för bedrägeri", skriver polisen på sin hemsida.

Nasa uppmanas: Leta efter Loch Ness-monstret

USA:s rymdstyrelse Nasa har fått en ovanlig uppmaning. Hjälp oss att hitta sjöodjuret Nessie, vädjar Loch Ness-centret i skotska Drumnadrochit.

Svenskar gillar finsk brytning: "Får höga poäng"

Vilka egenskaper tänker du på när du hör en person prata svenska med finsk brytning? Ambitiös, förtroendeingivande och vänlig, svarar många svenskar i en studie.

Polisen rapporterar om brand, Hammarö

"Det brinner i en villa i Hammarö", skriver polisen på sin hemsida.

Ukraina: 37 000 människor kan saknas

Nästan 37 000 människor – civila och soldater – uppskattas vara saknade sedan februari 2022 i Ukraina. Det verkliga antalet kan dock vara mycket högre, varnar landets människorättskommissionär Dmytro Lubinets.