Coronaviruset.
Coronaviruset. - Foto: Bildkälla: Unsplash.

Brittiska labourledaren vill att landet stänger ner helt

Den brittiska labourledaren Sir Keir Starmer vill se en total nedstängning av Storbritannien inom 24 timmar för att hejda smittspridningen, rapporterar Sky News.


Tidigare idag sa premiärminister Boris Johnson i en intervjun med BCC att man förmodligen kommer införa ytterligare restriktioner i landet under de närmaste veckorna. 

Men detta räcker inte, enligt Labourledaren Sir Keir Starmer, som vill att Storbritannien stänger ner helt inom 24 timmar, för att stoppa smittspridningen. 

– Viruset är uppenbarligen helt utom kontroll, konstaterar han enligt Sky News. 

Sjätte dagen med 50 000 coronafall

Kravet från Starmer kommer efter att Storbritannien på söndagen rapporterade över 50 000 nya coronafall, för sjätte dagen i rad.

Man rapporterade även att ytterligare 454 personer har dött till följd av coronaviruset. Det totala antalet dödsfall med positiv covid-19 i Storbritannien är nu 75 024.

- Det är inte bra att premiärministern antyder att ytterligare restriktioner kommer att vara på plats om en, två eller tre veckor. Sådana förseningar har resulterat i så många problem, säger Sir Keir Starmer enligt Sky News och fortsätter: 

- Därför säger jag att vi ska införa de nya restriktionerna nu, inför nationella restriktioner inom de närmaste 24 timmarna. Det måste vara det första steget för att kontrollera viruset.

Brittiska labourledaren Sir Keir Starmer. Bildkälla: Frank Augstein/TT.

Tredje våg i Europa

Under gårdagens pressträff berättade Sveriges statepidemiolog Anders Tegnell att man ser tendenser till en tredje smittovåg i Europa, efter jul och nyårshelgerna. Du kan läsa mer om det här

– Vi kan se att det tyvärr är ett antal länder i Europa som hade nedgång men som är på väg upp igen så det är väl en tendens att vi åter kommer att få en ny våg i Europa efter helgerna här, om inte de olika insatser som vi gör får väldigt mycket större effekt än vad de har haft hittills, sa Tegnell under gårdagens pressträff.

London. Bildkälla: Matt Dunham/TT.

LÄS MER: 

Fyra fall av virusmutationer upptäckta i Stockholm

Resenärer från Storbritannien stoppade – saknade coronatester

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!