Donald Trump, som varit starkt kritisk till tillförlitligheten hos poströster, har nu poströstat själv.
Donald Trump, som varit starkt kritisk till tillförlitligheten hos poströster, har nu poströstat själv. - Foto: Foto: Alex Brandon/AP/TT och Glen Stubbe/AP/TT

Trump poströstar i val – trots egna misstron mot poströster

Donald Trump har inte backat från anklagelserna om valfusk sedan han fick lämna Vita huset efter förlusten i det amerikanska presidentvalet. Han har hela tiden hävdat att just poströster bidragit till "fusket" – men nu poströstar Trump själv.


Både innan, under och efter det amerikanska presidentvalet har Donald Trump varit en av de mest högljudda rösterna som hävdat valfusk – till följd av det höga antalet poströster i förra årets val. 

"Med universell poströstning kommer 2020 att vara det mest FELAKTIGA & BEDRÄGLIGA valet genom historien. Det kommer att vara en stor skam för USA", skrev Trump i en tweet i juli, enligt CNN. Men nu ska Trump alltså poströsta själv.

Begärt valblankett för poströstning

Foto: Glen Stubbe/AP/TT

Inför ett kommande lokalval i Florida, där Trump huserat sedan i januari, har den före detta presidenten begärt en valblankett för poströstning. Blanketten ska ha skickats till hans Florida-bostad under fredagen enligt uppgifter från delstaten, rapporterar CNN.

"I Florida är valsystemet tryggt och säkert"

Trump har ännu inte kommenterat sitt beslut om att poströsta, men har tidigare hävdat att Florida, i motsats till andra utpräglat demokratiska delstater, har ett säkert röstningssystem.

Donald Trump till vänster. Foto: Alex Brandon/AP/TT

"I Florida är valsystemet tryggt och säkert, testat och sant. Floridas röstningssystem har städats upp (vi slog undan demokraternas försök till förändringar), så i Florida uppmuntrar jag alla att begära en valblankett och poströsta!", skrev han förra året, enligt CNN

Läs mer:

Trump "välkomnades" i New York – med gigantisk råtta

Trump öppnar upp för valet 2024: "Vinna en tredje gång"

Donald Trump om idrottande transkvinnor: "Förstör damsport"

/
Val
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bohlin om kritiken: "Fick okej att höra av mig"

"Europa för beroende av krut från Kina"

Vapenproduktionen i Europa är alldeles för beroende av krutråvaror som nitrocellulosa från Kina, enligt Saabs vd Micael Johansson. Det utgör en risk för Europas säkerhet.

Ärkefienderna dämpade efter attack i Iran

Såväl Iran som Israel ligger fortfarande lågt kring fredagens förmodat israeliska attack mot mål i Iran. Det tolkas som en signal om att ärkefienderna tycks vara redo att förhindra en eskalering till ett storkrig i Mellanöstern – åtminstone för tillfället.

En del av Børsens mur har rasat

En bit av muren i byggnaden Børsen har rasat på lördagsmorgonen, uppger Jakob Vedsted Andersen vid räddningstjänsten på en pressträff.

Fritidshusmarknaden lyfter - kan komma bakslag

1 timme sedan
Förhoppningar om räntesänkningar har även fått fritidshusmarknaden att vakna till liv. Fler objekt har sålts och priserna har stigit den senaste tiden.

Var tredje ukrainare behöver psykosocialt stöd

1 timme sedan
Var tredje ukrainare är i behov av någon form av psykosocial hjälp, enligt Röda Korsets ukrainska generalsekreterare Maksym Dotsenko. Vi lever i kriget, följer det från morgon till kväll, säger han till TT under ett besök i Sverige.