Nooshi Dadgostar hoppas på samarbete mellan partierna och att ha kvar Stefan Löfven som statsminister.
Nooshi Dadgostar hoppas på samarbete mellan partierna och att ha kvar Stefan Löfven som statsminister. - Foto: Nils Petter Nilsson / TT.

Nooshi Dadgostars midsommarhälsning: "Vill ha Löfven tillbaka"

På onsdagen meddelade Annie Lööf att Centerpartiet går med på att stryka punkt 44 i januariavtalet. Något som togs emot väl av både Vänsterpartiet och Socialdemokraterna. På fredagen skriver Nooshi Dadgostar (V) att hon hoppas på samarbete och att Löfven kommer tillbaka.


Måndagen den 21 juni blev en historisk dag då Stefan Löfven blev den första svenska statsministern att fällas i en misstroendeomröstning. Sedan dess har en del saker hänt. 

På onsdagen meddelade Centerledaren Annie Lööf att partiet går med på att stryka punkt 44 i januariavtalet, som handlar om fri hyressättning i nyproduktion. Den punkt som fick Vänsterpartiet att rösta för att fälla regeringen Löfven. 

– M, KD, SD och V stoppade i måndags förslaget om fri hyressättning i nyproduktion. Därför kan jag konstatera att förslaget saknar majoritet i riksdagen och finns därför inte längre på bordet, sa Lööf på onsdagen till Dagens Nyheter

Efter Lööfs besked skrev Vänsterledaren Nooshi DadgostarTwitter att hon ser positivt på beskedet men att det politiska läget fortfarande är svårt. 

Dadgostars midsommarhälsning: "Hoppas på samarbete" 

På torsdagen befann sig Stefan Löfven på EU-toppmöte i Bryssel. När han mötte pressen så uppmanade han partierna att ta sin tid och i lugn och ro ta ställning till Centerpartiets besked.  

– Låt nu svenska folket fira midsommar och partierna tar den här tiden att fundera igenom det här förslaget och lösning som faktiskt ligger på bordet, sa Löfven. 

På fredagen skickar även Nooshi Dadgostar en midsommarhälsning till svenska folket och de övriga partierna. 

"Från V önskar vi att fler partier öppnar för samarbete nu. Vi vill att Stefan Löfven kommer tillbaka, nu när marknadshyrorna är borta, och vi hoppas på samarbete kring budgeten i höst", skriver Vänsterledaren på Twitter

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nytt avtal för akademiker i kommuner och regioner

25 års fängelse för svindlaren Bankman-Fried

Den tidigare kryptovalutakungen Sam Bankman-Fried döms till 25 års fängelse av en federal domstol i New York. Jag kastade bort allt och det hemsöker mig varje dag, säger 32-åringen i rätten.

Amazons försäljning rasar – i Sverige

Svenskarna överger Amazon, ser det ut som enligt den senaste rapporten till Bolagsverket. Men kanske lyckas man vända trenden med ny AI-teknik.

Polen: Framsteg i spannmålstvist med Ukraina

I slutet av februari övervägde Polen att tillfälligt stänga gränsen mot Ukraina. Nu är de båda länderna nära en lösning på spannmålstvisten, enligt Polens premiärminister Donald Tusk.

Polisen i Vaggeryd rapporterar om trafikolycka

"Flera polispatruller på plats vid trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.

Ryssland: Ukrainsk finansiär bakom terrordåd

1 timme sedan
Ryssland fortsätter påstå att Ukraina hade någonting att göra med terrordådet i Moskva den 22 mars, då minst 143 personer dödades i ett konserthus.