15 barn borttappade på 1 vecka vid badplats, livvakten och barnen på bilderna inte
15 barn borttappade på 1 vecka vid badplats. Livvakten och barnen på bilderna inte samma som i artikeln. - Foto: Jon Willén/TT, Erik Johansen

15 borttappade barn på en vecka vid badplats: "Det är fruktansvärt"

15 barn tappades bort på en vecka vid badplatsen i Göteborg. Enligt livräddarna är den höga siffran dock vanlig eftersom föräldrar distraheras när de kollar mobilen.


På en vecka tappades 15 barn bort av sina föräldrar vid Askimsbadet i Göteborg. 

Livräddarna ryter ifrån

Den höga siffran är enligt badvakterna vanlig, och dagligen förekommer det liknande händelser. Att hitta föräldrar till bortsprungna barn har blivit en huvuduppgift under arbetsdagen.

–  Att uppdatera sitt flöde i sociala medier eller bara svara på det där enda mejlet är otroligt onödigt i jämförelse med vad som kan hända när man kollar bort den lilla stunden. Det är fruktansvärt, säger Agnes Von Essen, teamledare för livräddarna vid Askimsbadet, till P4 Göteborg.

"De visste inte ens om att hon var borta"

Livräddarna uppmanar föräldrar att hålla koll på sina barn. Foto: ADAM IHSE / TT

Von Essen berättar även om en händelse som nyligen skedde vid badet. En 8-årig flicka tappades bort av sina föräldrar och det tog lång tid innan föräldrarna återfanns: 

– Vi ropade ut i högtalarsystemet och går runt och letar och försöker få kontakt med någon som kan känna igen barnet. Och jag tror vi hittade föräldrarna efter ungefär en halvtimme och de visste inte ens om att hon var borta, säger hon till P4 Göteborg.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

SBAB sänker rörlig boränta

Ekonomens varning för nya bedrägeritypen: "Spelar på rädslan"

Antalet bedrägerier ökar rejält. Nu har en relativt ny form av bedrägeri blivit allt vanligare, något sparekonomen Frida Bratt varnar privatpersoner för.

Assa Abloy ökar vinsten

Låskoncernen Assa Abloy gjorde en rörelsevinst, justerad för engångsposter, på 5,4 miljarder kronor för första kvartalet. Det var en ökning med fem procent jämfört med samma period i fjol.

Många trafikolyckor under morgonen: "Ishalka"

En rad olyckor har inträffat i Västra Götaland under onsdagsmorgonen, efter att svår halka ställt till det i trafiken.

Så tjänar du pengar på att ladda bilen

Pausa laddningen av elbilen – och tjäna en tusenlapp. Flera aktörer på elmarknaden har gått ihop för att få elbilsägarna att bidra till ett stabilare elnät.

Högre vinst för Evolution

Evolution, utvecklare av nätkasinon, gjorde en rörelsevinst på 311 miljoner euro för första kvartalet, en ökning med nästan 15 procent jämfört med samma period i fjol.