Det kommer snöa på de flesta platser runt om i landet under julafton.
Det kommer snöa på de flesta platser runt om i landet under julafton. - Foto: Unsplash

Det blir en vit jul i Sverige – förutom på vissa platser

Som mysigast på julafton är det väl ändå när det snöar? I år har Sverige tur, det väntas nämligen en hel del snöfall runt om i landet, men dock inte överallt.


I hushåll runt om i landet väntas snart årets mysigaste dag – nämligen julafton! Och visst hör det ändå till att få en vit jul med massor av snö? I år kan den önskan gå i uppfyllelse!

Var kommer det snöa på julafton?

Enligt prognoser från Klart ser det nämligen ut att bli vitt på marken runt om i Sverige, iallafall på de flesta ställen.

– Så gott som hela Svealand kommer få ett snötäcke med åtminstone ett par centimeter, Dalarna och Värmland kan få ännu mer, säger Mikael Luhr, meteorolog.

Hur kallt blir det på julafton?

Redan i början av kommande vecka sjunker temperaturerna när ett lågtryck i samband med snöbyar drar in över landet. Det för med sig grader på omkring minus 5 i Götaland, 2 till 12 minusgrader i Svealand och runt 5 till 20 minus i Norrland.

Bildkälla: Unsplash

Mikael Luhr säger att både Dalarna och Värmland kan vänta sig extra mycket snö.

Var kommer det inte snöa på julafton?

Mindre tur har områden som Västkusten, södra Öland, södra Gotland och Skåne. Där är det fortfarande oklart huruvida snöfallet drar in eller inte.

Halt på vägarna

Mikael Luhr sänder även ut en varning till de som ska ut och resa med bil under juldagarna. Det kan nämligen bli väldigt halt på vägarna.

– Det kommer vara vinterväglag i norr och i söder och det kommer snöa dagarna innan julafton, på vissa håll ganska mycket. Det gäller att vara lite extra uppmärksam om man ska ut och resa dagarna innan julafton, avslutar han till Aftonbladet.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

1 timme sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

1 timme sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Polisen i Borås rapporterar om brand

1 timme sedan
"Det brinner i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Dalbogatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

1 timme sedan
Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.

SMHI varnar – här blir det snö i påsk

1 timme sedan
Snöfall, sol, plusgrader och sedan återigen kallt. Jag skulle beskriva påskvädret som ostadigt över landet, säger Christopher Greenland, meteorolog vid SMHI.