Caroline Szyber vågar ta ställning mot att diktaturer får idrottsmästerskap.
1 av 3
Caroline Szyber vågar ta ställning mot att diktaturer får idrottsmästerskap. - Foto: Riksdagen
Hon kammar också hem sexigastpoäng genom att vilja få in KD i Pride.
2 av 3
Hon kammar också hem sexigastpoäng genom att vilja få in KD i Pride. - Foto: Tor Johnsson / SCANPIX
Guld i fjol, brons i år.
3 av 3
Guld i fjol, brons i år. - Foto: Tor Johnsson / SCANPIX

Caroline Szyber - Sveriges 3:e sexigaste politiker

NYHETER24 PÅ PLATS I ALMEDALEN. Kristdemokraten Caroline Szyber har i år tagit högljudd och viktig ställning mot att diktaturer får idrottsmästerskap och möter Sverige i fotbollsmatcher.


Sveriges sexigaste politiker

Det spelar ingen roll hur snygg politikern är på riksdagsfotot eller om hen är hetero, bög eller transa, lång eller kort.

I stället utser vi politiker med en extra dos personlighet, någon som bjuder på något annat än en stel politikerprofil, någon som gör något, som visar att politik faktisk kan innebära handling och inte bara ord.

Följande personer har chansen att koras till Sveriges Sexigaste Politiker:

- Minister
- Riksdagsledamot
- Partisekreterare
- Ordförande eller vice ordförande för ungdomsparti

Juryn består av Nyheter24:s redaktion.

ALMEDALEN. När fjolårets sexigaste politiker Caroline Szyber får reda på att hon tappat två placeringar från förra årets lista visar det sig att hon är mindre nöjd.

– Nej, så sjukt dåligt, säger hon till Nyheter24 skämtsamt och verkar ändå glad över att fortfarande finnas med på listan för tredje året i rad.

Kristdemokraten har nyligen varit i Nordkorea och Kina. Att hon vågar ta ställning mot att diktaturer får idrottsmästerskap är något som Nyheter24 tycker är ytterst sexigt. Och trots att hon inte längre är Sveriges sexigaste politiker tar Szyber ändå hem flera sexigastpoäng, bland annat på grund av att hon vill ha in KD i Pride.

Vad är sexigt för dig?

– Det är sexigt med någon som vågar stå upp för vad de tror på. De som står upp för sin sak, men ändå kan skilja på sak och person tycker jag är trevliga.

Vad är osexigt då?

– Osexigt är de som inte kan skilja på sak och person. Vissa tror det blir bättre i samtalet om de inte är trevliga och att de vinner en debatt på det.

Kan du nämna någon politiker som du tycker är sexig eller osexig?

– Ingen nämnd, ingen glömd. Jag tror inte någon blir sexigare för att de är politiker.

Hur känns det att vara Sveriges tredje sexigaste politiker?

– Jag tappade några placeringar, vet inte hur jag ska tolka det. Jag är ändå väldigt glad att jag är med på det här. Det hade inte varit kul att helt försvinna från listan.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Armani svänger – börsnotering möjligt

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

63 000 vårdanställda kan vägra övertid

På torsdag nästa vecka kan 63 000 anställda inom vården gå ut i övertids- och nyanställningsblockad. Vi jobbade tre miljoner övertidstimmar förra året vilket motsvarar ungefär 1 800 extra heltidsanställda. Vi kommer inte täcka upp för det längre, säger Vårdförbundets ordförande Sineva Ribeiro.

Polisen i Norrköping rapporterar om trafikolycka

"Två personbilar i krock i Norrköping.", skriver polisen på sin hemsida.

Radio: Man hotar spränga sig på iranskt konsulat

En man hotar att spränga sig själv i luften vid Irans konsulat i Paris, rapporterar fransk radio.

Kina tvingar Apple att ta bort mobil-appar

Den amerikanska Iphone-tillverkaren Apple har plockat bort flera av de allra populäraste apparna ur bolagets app-butik i Kina, rapporterar tidningen The Wall Street Journal.