Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Caroline Szyber - Sveriges 3:e sexigaste politiker

- 04/07/2012, 07:56 -
Caroline Szyber vågar ta ställning mot att diktaturer får idrottsmästerskap.
1 av 3

Caroline Szyber vågar ta ställning mot att diktaturer får idrottsmästerskap.

Riksdagen

Hon kammar också hem sexigastpoäng genom att vilja få in KD i Pride.
2 av 3

Hon kammar också hem sexigastpoäng genom att vilja få in KD i Pride.

Tor Johnsson / SCANPIX

Guld i fjol, brons i år.
3 av 3

Guld i fjol, brons i år.

Tor Johnsson / SCANPIX

NYHETER24 PÅ PLATS I ALMEDALEN. Kristdemokraten Caroline Szyber har i år tagit högljudd och viktig ställning mot att diktaturer får idrottsmästerskap och möter Sverige i fotbollsmatcher.

ALMEDALEN. När fjolårets sexigaste politiker Caroline Szyber får reda på att hon tappat två placeringar från förra årets lista visar det sig att hon är mindre nöjd.

– Nej, så sjukt dåligt, säger hon till Nyheter24 skämtsamt och verkar ändå glad över att fortfarande finnas med på listan för tredje året i rad.

Kristdemokraten har nyligen varit i Nordkorea och Kina. Att hon vågar ta ställning mot att diktaturer får idrottsmästerskap är något som Nyheter24 tycker är ytterst sexigt. Och trots att hon inte längre är Sveriges sexigaste politiker tar Szyber ändå hem flera sexigastpoäng, bland annat på grund av att hon vill ha in KD i Pride.

Vad är sexigt för dig?

– Det är sexigt med någon som vågar stå upp för vad de tror på. De som står upp för sin sak, men ändå kan skilja på sak och person tycker jag är trevliga.

Vad är osexigt då?

– Osexigt är de som inte kan skilja på sak och person. Vissa tror det blir bättre i samtalet om de inte är trevliga och att de vinner en debatt på det.

Kan du nämna någon politiker som du tycker är sexig eller osexig?

– Ingen nämnd, ingen glömd. Jag tror inte någon blir sexigare för att de är politiker.

Hur känns det att vara Sveriges tredje sexigaste politiker?

– Jag tappade några placeringar, vet inte hur jag ska tolka det. Jag är ändå väldigt glad att jag är med på det här. Det hade inte varit kul att helt försvinna från listan.