Hon blev inte partiledare för Vänsterpartiet - men hamnar ändå på femte plats bland Sveriges sexigaste politiker.
1 av 5
Hon blev inte partiledare för Vänsterpartiet - men hamnar ändå på femte plats bland Sveriges sexigaste politiker. - Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX
2005 års version av Rossana.
2 av 5
2005 års version av Rossana. - Foto: Patrick Sörquist / SCANPIX
Rossana har tidigare jobbat som journalist, vårdbiträde och lärare.
3 av 5
Rossana har tidigare jobbat som journalist, vårdbiträde och lärare. - Foto: Jonas Ekströmer / SCANPIX
Det är sexigt att gilla skolan.
4 av 5
Det är sexigt att gilla skolan. - Foto: Maja Suslin / SCANPIX
Dinamarcas lyckotweet.
5 av 5
Dinamarcas lyckotweet. - Foto: Faksiml Twitter

Rossana Dinamarca - Sveriges 5:e sexigaste politiker

NYHETER24 PÅ PLATS I ALMEDALEN. För tredje året på raken korar Nyheter24 Sveriges sexigaste politiker. På plats nummer fem placerar sig skolentusiasten och vänsterpartisten Rossana Dinamarca.


Sveriges sexigaste politiker

Det spelar ingen roll hur snygg politikern är på riksdagsfotot eller om hen är hetero, bög eller transa, lång eller kort.

I stället utser vi politiker med en extra dos personlighet, någon som bjuder på något annat än en stel politikerprofil, någon som gör något, som visar att politik faktisk kan innebära handling och inte bara ord.

Följande personer har chansen att koras till Sveriges Sexigaste Politiker:

- Minister
- Riksdagsledamot
- Partisekreterare
- Ordförande eller vice ordförande för ungdomsparti

Juryn består av Nyheter24:s redaktion.

38-åringen från Trollhättan lär vara på gott humör en dag som denna. Spanien kammade ju hem EM-guldet igår och av allt att döma hejade Rossana Dinamarca knappast på Italien.

"Gol, gol, gol, goooool! España! Campeones! Viva!" twittrade vänsterpartisten på söndagskvällen. Men när Nyheter24 når henne på måndagen är det en skeptisk politiker som tar emot beskedet:

Grattis till plats nummer fem som Sveriges sexigaste politiker! Varför är du sexig?

– Jag vet inte, jag jobbar ju med politisk dagordning, och med att förändra samhället, jag benämner inte politik som något som kan vara sexigt.

Vem är Sveriges sexigaste politiker enligt dig?

– Jag ser inte folk på det sättet, det är inget som kommer till mig.

På vilket sätt är politikeryrket sexigt?

– Hmm, nu blir jag ställd inför frågeställningen. Jag skrattar ju inte ihjäl mig i det här yrket, det handlar om ett viktigt jobb. Och det jag gillar hos andra politiker är när man ser det genuina, när det inte handlar om flosk, där det inte handlar om att komma upp sig i den politiska karriären, eller att vara folk till lags.

Vad är sexigt enligt dig?

– Att brinna för det man tror på och att inte ge vika.

 Brinner du för det du tror på?

– Ja, annars hoppas jag att någon säger till mig att jag borde hålla på med något annat.

Skolan är sexig

Dinamarca har varit riksdagsledamot för Vänsterpartiet sedan 2002. I januari 2012 var hon med i kampen om att ta över partiledarrollen från Lars Ohly men förlorade mot Jonas Sjöstedt. Nederlaget var dock inget som fick Dinamarca att ge upp - i stället fortsätter partiets utbildningspolitiska talesperson att föra kampen om skolan. Och det är just det som gör henne sexig.

Hon har varit aktiv på riktigt inom skolfrågorna och får extra poäng för att själv ha jobbat som lärare. Rossana Dinamarca tycker att skolan är viktig, det tycker Nyheter24 också och presenterar glatt vänsterpartisten som Sveriges femte sexigaste politiker.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Klart uppåt på Asienbörser

Man hotade sajt – polis hittade stor mängd knark

1 timme sedan
En man i 45-årsåldern döms till sju års fängelse efter att polisen hittat en stor mängd narkotika och vapen i hans lägenhet i Norrköping i höstas, rapporterar P4 Östergötland.

Ja till Ukrainastöd – Biden lovar vapen i veckan

1 timme sedan
Senaten i USA:s kongress säger som väntat ja till ett stöd på nära 61 miljarder dollar till Ukraina. Kiev har väntat på stödet sedan i höstas för att stå emot Rysslands anfallskrig.

Rysk robotattack mot Charkiv

2 timmar sedan
Minst två personer vårdas för splitterskador efter en rysk robotattack mot storstaden Charkiv i nordöstra Ukraina, uppger borgmästare Ihor Terechov.

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

3 timmar sedan
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

idag 00:46
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.