Magnus Hedberg och Magdalena Kowalczyk är programledare för Lyxfällan på TV3
Magnus Hedberg och Magdalena Kowalczyk är programledare för Lyxfällan. - Foto: Christine Olsson/TT och TV3/Lyxfällan

Hårda kravet för att komma med i TV3:s Lyxfällan: “Du måste…”

Magdalena Kowalczyk och Magnus Hedberg är programledare för Lyxfällan, och har hjälpt ett stort antal deltagare med ekonomin. Men vad är det egentligen som avgör vilka som blir antagna till TV3-programmet?


Lyxfällan har rullat på TV3 i över 30 säsonger, och sedan ett flertal år tillbaka är det ekonomerna Magnus Hedberg och Magdalena Kowalczyk som är programledare för långköraren. Under de drygt 15 år som Lyxfällan har sänts på tv har tittarna fått följa otaliga deltagare, som fått ordning på sin ekonomi med experternas hjälp. 

Stora utmaningen i Lyxfällan – Magnus Hedberg avslöjar: "Uttråkade"

Det krävs för att komma med i Lyxfällan

Om du sitter hemma och är orolig för din ekonomi är du långt ifrån ensam. Men vad är då egentligen kraven för att få komma med i Lyxfällan som deltagare? Det berättar Magnus Hedberg och Magdalena Kowalczyk för Nyheter24. Och det visar sig att långt ifrån vem som helst kan bli antagen. 

– Nummer ett så måste man ha riktigt dålig ekonomi. Och det är ju inget som man vill säga: “Se till att skaffa en usel ekonomi, inte bara en dålig ekonomi, för att kanske få komma med i programmet”, berättar Magnus Hedberg och tillägger: 

– Det bästa du kan göra är att göra allt för att inte träffa oss. 

Förändringen i nya Lyxfällan – programledarna berättar: "Väldigt ledsna"

Lyxfällan-programledarna: "Vi tittar alltid på..."

Det krävs alltså att man har väldigt dålig ekonomi för att komma med i Lyxfällan, men det krävs också att det finns potential för programledarna att kunna bygga vidare på något. 

– Vi tittar ju alltid individuellt på ansökningar och det måste också finnas en chans för oss att kunna hjälpa, säger Magdalena Kowalczyk. 

Magnus Hedberg förklarar att det finns många personer man såklart skulle vilja hjälpa, men att det måste finnas någonting att jobba med. Och dessutom måste det gå att göra tv av det hela. 

– Det ena är att vi vill göra allt för att hjälpa den här personen att få rätsida på sitt ekonomiska liv. Det andra är ju att vi har ett tv-team och en redaktion som gör tv av det här också. Och båda delarna ska ju lira för att det ska bli ett Lyxfällanavsnitt. 

Vanligaste misstaget som deltagarna gör i Lyxfällan: "Blir mycket värre"