Louise, 23, har ett enormt skuldberg. - Foto: Skärmavbild/TV3/Lyxfällan

Lyxfällan lyckas inte hjälpa Louise – har 600 000 kronor i skulder: "Skäms"

Biltokiga Louise i Arvika är en av deltagarna i årets säsong av Lyxfällan. 23-åringen har samlat på sig en total skuld på över 600 000, och går back 36 500 kronor varje månad. Programledaren Magdalena Kowalczyk står nu inför en rejäl utmaning.


I veckans avsnitt av Lyxfällan träffar vi 23-åriga Louise i Arvika som har samlat på sig så pass mycket lån att hon nu riskerar att bli skuldsatt för resten av livet. 

– Jag bara slösar pengar. Det är någonting jag tycker om. Det gör mig lycklig och glad, samtidigt som det inte gör mig glad eftersom jag inte har pengarna, säger Louise. 

"Jag bara slösar pengar", säger Ida. Foto: TV3/Lyxfällan

Lyxfällan 2023: Louise brände 200 000 kronor på ett halvår

Louise förlorade sin mamma när hon bara var 14 år gammal, och ungefär två år senare blev hon utslängd av sin pappa och hamnade hos en fosterfamilj. Louise själv tror att startskottet på hennes ekonomiska problem var när hennes mamma gick bort, och hon ärvde 200 000 kronor. 

Deltagaren Ida riktar stark kritik mot Lyxfällan-experten: "Borde gått därifrån"

På bara sex månader brände Louise arvet från sin mamma, därefter började hon låna pengar för att kunna uppehålla samma livsstil. Hon köpte bil och fortsatte shoppa, samtidigt som hon gick från ett heltidsjobb till ett deltidsjobb. På bara fem år har Louise samlat på sig skulder på en halv miljon kronor. 

Nu vill Louise bygga en framtid tillsammans med sin pojkvän, och har till slut berättat om sina ekonomiska problem för sin syster Frida. Storasyster Frida har anmält henne till Lyxfällan, och Magdalena Kowalczyk åker till Arvika för att styra upp situationen. 

Magdalena Kowalczyk åker till Arvika för att hjälpa Louise. Foto: TV3/Lyxfällan

Louise i Lyxfällan går back 60 300 kronor i månaden 

När Magdalena Kowalczyk tar fram budgettavlan står det klart att Louises ekonomiska situation är allt annat än hållbar. Under övrigt-kategorin snittar Louise 20 100 kronor i månaden, vilket är pengar hon inte egentligen har, utan lånar till. 

Louise har en drös obetalda räkningar, fakturor, sms-lån, obetalda räntor, blancolån och krediter. Det här är något som varje månad landar på 36 500 kronor, vilket inte heller är pengar som Louise har. 

Det här innebär att Louise varje månad har ett underskott på hela 60 300 kronor. När uträkningen står klar får både Louise och systern Frida svårt att hålla tillbaka tårarna. 

– Jag skäms över mig själv att det har gått så långt, säger Louise. 

Louise går back 60 300 kronor i månaden. Foto: TV3/Lyxfällan
Det blir känslosamt även för syster Frida. Foto: TV3/Lyxfällan

Hårda kravet för att komma med i TV3:s Lyxfällan: "Du måste..."

Magdalena Kowalczyk i Lyxfällan: "Jag lider med dig"

Louise totala skuld har byggts upp till svindlande 607 268 kronor. För att kunna betala av ett stort sjok av skuldberget rekommenderar Kowalczyk att Louise hittar någon närstående som kan ta ett eget lån, som i sin tur kan låna ut dessa pengar till henne med rimlig ränta. 

– Jag vill säga att jag lider med dig. Du har inte varit arrogant, du visste inte hur man skulle göra. Jag är så ledsen att det gick så här långt, säger Magdalena Kowalczyk. 

Mot slutet av veckan står det klart att ingen närstående kommer kunna hjälpa Louise ekonomiskt, och Magdalena Kowalczyk är orolig att budgeten inte kommer gå ihop. 

Louise har över en halv miljon i skulder. Foto: TV3/Lyxfällan

Förändringen i nya Lyxfällan – programledarna berättar: "Väldigt ledsna"

"Inte den mest framgångsrika veckan i Lyxfällans historia"

Och när det är dags för Magdalena Kowalczyk att presentera Louise framtida budget, ser det inte särskilt ljust ut. Trots alla tappra försök att samla ihop slantar, förhandla räntor och skära ner på utgifter, så har Louises lån satt henne så djupt i klistret att inte ens Lyxfällan kunde lösa situationen den här gången. 

– Den här veckan går inte till historien som den mest framgångsrika i Lyxfällans historia. Det är ingen vacker budget som jag lämnar efter mig framåt. Men det hade varit så mycket värre om vi inte hade gjort den här veckan, förklarar Magdalena Kowalczyk.  

"Det är ingen vacker budget som jag lämnar efter mig", säger Lyxfällan-experten. Foto: TV3/Lyxfällan

Louise går nämligen fortfarande back 13 400 kronor, något som hon kan komma att ha svårt att täcka varje månad. Magdalena Kowalczyk har därmed inget annat val än att rekommendera Louise att ringa sina kreditägare och säga att de ska låta skulderna gå till Kronofogden.

Vill du veta hur det går för Ida i Lyxfällan? Programmet sänds 20.00 på tisdagar på TV3 och Viaplay. 

Senaste nytt

Källor: Iran förser Ryssland med robotar

Juice återkallas – kan innehålla plastbitar

Axfood återkallar Garant tropisk juice utan fruktkött efter att leverantören vid en kontroll har hittat plastbitar i vissa förpackningar. Återkallandet gäller enlitersförpackningar med bäst före-datum den 19 april.

Kristianstad: Polisen rapporterar om brand

"Brand i kyrka, Vittskövle.", skriver polisen på sin hemsida.

Mordet på Emporia: Tre häktningar hävs

Tingsrätten har hävt häktningar för tre av de totalt sju personer som står åtalade för mordet på köpcentrumet Emporia i Malmö i augusti 2022, rapporterar Sydsvenskan.

Stor vaccinatör dumpas efter fuskavslöjande

1 timme sedan
Region Stockholm säger upp sitt avtal med bolaget Svea Vaccin på grund av "allvarliga brister i företagets hantering av vaccinering", meddelar regionen i ett pressmeddelande.

Äldre kvinna hittad död – en gripen

1 timme sedan
En äldre kvinna hittades på eftermiddagen död i en bostad i Skellefteå kommun. En man i 50-årsåldern har grirpits, uppger polisen.