Magnus Hedberg minns tillbaka på deltagaren som gjort honom mest förbannad.
Magnus Hedberg minns tillbaka på deltagaren som gjort honom mest förbannad. - Foto: Stella Pictures och Skärmavbild/Viafree

Lyxfällan-Magnus: Här är deltagaren som gjort mig argast

I TV3:s "Lyxfällan" är det inte helt ovanligt att programledaren Magnus Hedberg, 50, får säga till på skarpen. Men det finns en viss deltagare som Hedberg särskilt lagt på minnet – som fick hans bägare att rinna över lite extra.


Ända sedan 2006 har "Lyxfällan" gått på tv och vid det här laget har närmare 200 avsnitt av TV3:s långkörare sänts.

Genom åren har det bjudits på allt från skrämmande sägningar till enorma skuldberg i en rad fall där svenskar hamnat i ekonomiskt drubbel. Det finns dock vissa individer som inte är välkomna i programmet. Läs mer om det här.

Magnus Hedberg: "En extrem åtgärd"

I programmet är det inte helt ovanligt att programledarna behöver säga till på skarpen för att deltagarna ska ta tag i sin ekonomi och många minns nog när Magdalena Kowalczyk rev kontraktet med paret Julia och Peter. Läs mer om avsnittet här.

Magnus Hedberg och Magdalena Kowalczyk är programledare i Lyxfällan. Foto: Christine Olsson/TT

Men det var inte första gången.

– Vi har faktiskt rivit kontrakt tidigare, i alla fall en, om inte två gånger tidigare. Så det har faktiskt hänt, men det är en extrem åtgärd förstås, har Magnus Hedberg tidigare sagt till Nyheter24.

Lyxfällan-Magnus: "Förminskade sin fru"

Ibland stannar det dock inte vid frustration och rivna kontrakt. Enligt Magnus Hedberg har han också blivit rejält förbannad genom åren – och han minns särskilt en deltagare som gjorde honom upprörd.

– Det händer i ärlighetens namn titt som tätt, men jag kommer speciellt ihåg Mats, som var ena halvan av ett par vi hjälpte för sex eller sju år sedan och där bägaren tillslut rann över för mig då han konstant avbröt och förminskade sin fru.

Mats i Lyxfällan: "Slutade ändå bra"

Vid tiden var Magnus Hedberg programledare tillsammans med Patrick Grimlund. Foto: Leif R. Jansson/TT

Efter att avsnittet som Magnus Hedberg syftar på sänts, i oktober 2014, uppgav Mats att han var tacksam för den hjälp han och frun Agneta fått i Lyxfällan – men han var inte helt nöjd med hur han blev behandlad.

– De gick på mig och anklagade mig för att vara ansvarslös, lat och en dålig förälder. Det var hemskt när de sa att det var mitt fel alltihop, sade han då till Expressen, men fortsatte vidare:

– Det slutade ändå bra, vi tog i hand.

/