Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Så mycket kostar det att ha mens – och det är helt sjukt

Nyheter | 03/03/2016 20:13

Varje gång mensen kommer och knackar på dörren vet vi vad som väntar, men hade du någon koll på hur mycket pengar det faktiskt kostar att ha mens. Nyheter24 har gjort en ungefärlig uträkning.

Alla som har mens vet hur drygt det är när det är dags. Det ska vara bindor, tamponger, värktabletter, choklad och självklart – en värmekudde för mensvärken.

Men visste du hur mycket pengar du egentligen lägger ner på det?

Vi räknar med att du behöver minst en förpackning av varje, varenda gång du har mens. Men självklart så varierar detta från person till person.

Men vi säger så, det betyder att man lägger ner 1 770 kronor varje år.

Så mycket kostar det att ha mens
Hur mycket kostar det egentligen att ha mens? Bildkälla: Shutterstock

Väldigt mycket pengar

Mellan 12-14-årsåldern är det som vanligast att flickor får sin första mens. Mensen brukar sen försvinna är man hamnar i klimakteriet, vilket brukar vara när man är runt 45-58 år.

Vi säger att man har mens i runt 40 år.

Räknar man ihop kostnaderna för alla åren som kvinnor har mens så landar det på nästan 70 800 kronor, och det är sjukt mycket pengar.

Kanske har du upplevt "spökmens" men vad är det egentligen? Det kan du läsa om här! Du kanske också vill läsa om 5 saker som kan hända med din kropp innan mensen kommer? Läs mer om det här. 

Det här händer om du använder ett graviditetstest som gått ut? Här får du svaret på det.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.