Det är inte klurigare än så här att få vänner.
Det är inte klurigare än så här att få vänner. - Foto: Pixabay

Experten: Det här är det snabbaste sättet att få vänner

Sverige är ett av de länder i världen där flest människor känner sig ensamma, så de här tipsen kan verkligen komma väl till pass.


När beteendevetaren Jon Levy gjorde efterforskningar till sin nya bok gjorde han några intressanta upptäckter rörande vänskap – nämligen hur man bygger upp en vänskaplig relation snabbast.

Men hur ska vi då veta att det här är sant? Enligt Levy så har han själv testat de här metoderna på en svensk kassörska på Arlanda. Och han säger att det fungerade så bra att hon lämnade sitt jobb för att resa tillsammans med Levys familj (som består av 13 personer) i en vecka.

Så vill du skaffa lite nya kontakter så är det bara att följa de här tipsen, skriver Independent.

1. Börja med ett test

För att se om någon ens är värd att ha som vän kan det vara bra att veta om de går att lita på och om de är egoistiska. Det kan du ta reda på genom två enkla tester.

Först frågar du personen hur mycket pengar hen tror att kassapersonal tar ur kassan varje år. Oärliga personer kommer generellt sätt att gissa på ett högre tal, eftersom de antar att andra är som de själva är.

Och för att få veta hur självcentrerad en person är så ska du be dem rita bokstaven E i sin panna. Personer som ritar E:t så det blir åt rätt håll för dem är mer självcentrerade än de som anpassar bokstaven efter åskådaren.

Bildkälla

2. Be om tjänster

Forskning visar att det kan bygga tillit snabbare att be om små tjänster. Som att fråga om klockan, eller ta en bild. Men se till att inte bli för efterhängsen eller behövande, du måste ge tillbaka den tillit du får. Om någon ger dig något, se till att komma på ett sätt att återgälda det.

Bildkälla

3. Håll det välbekant

Att ha något gemensamt med någon annan bygger alltid upp relationen snabbare. Så hitta något ni kan bonda över oavsett om det är att ni är på samma plats just nu, jobbar på samma kontor eller gillar att träna samma sport. Har ni gemensamma erfarenheter och mål kommer relationen utvecklas snabbare.

Bildkälla

4. Ha kul

Om du gör en rolig aktivitet med någon så kommer de antagligen också uppfatta dig som roligare. Så tar du med någon till stand up kommer de tycka du verkar roligare, gör du något vågat med dem kommer de tro att du är mer vågad. Vilket kan göra dig mer attraktiv, men inte på ett sexuellt sätt förklarar Levy.

Bildkälla

5. Allt som slutar bra är bra

Om en kompisdejt inte gått som du tänkt dig kan det vara bra att se till att den i alla fall avslutas så bra som möjligt. Människan kommer ihåg höjdpunkterna i ett skeende, och hur de sedan slutade. Så försök avsluta det när det är som bäst istället för att dra ut på det.

Bildkälla

Nyheter24 har tidigare skrivit om 8 anledningar till att du borde testa att ligga med din vän och att hälften av de personer du kallar för vän nog inte kallar dig för sin vän.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du känt dig ensam?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Israel uppges ha attackerat mål i Syrien

USA: Vapen förstörda i Jemen

Sju sjömålsrobotar, tre attackdrönare och tre containrar med vapen tillhörande den Iranstödda Huthirörelsen i Jemen förstördes av USA:s militär under måndagen, enligt ett uttalande.

SAS kan få böta – passagerare saknade covidtest

Flygbolaget SAS kan få böta i Danmark för att ha brutit mot reglerna under coronapandemin.

Örebro bötfäller sig själv efter bygglovsmiss

2 timmar sedan
Bygg- och miljönämnden i Örebro bötfäller markplanerings- och exploateringsnämnden i samma kommun efter att man missat att ett tillfälligt bygglov för en parkeringsplats gått ut, skriver Nerikes Allehanda.

Nvidia presenterar ny AI-processor

2 timmar sedan
Amerikanska chiptillverkaren Nvidia presenterar en ny processor som vd Jensen Huang hoppas ska stärka bolagets dominans inom AI-hajpen, som redan gjort bolaget till världens tredje högst värderade börsbolag.

Aggressiv björn lös i Slovakien – fem skadade

igår 23:12
En slovakisk turiststad har utlyst undantagstillstånd efter att fem personer skadats i en björnattack. Bland de skadade finns ett barn.