En personer snoozar. Trött tjej gäspar
Är du en tröttmössa? Det kan tyda på högre IQ, visar en studie. - Foto: Shutterstock

Forskare: Morgontrötta personer har högre IQ

Är du en morgontrött sjusovare? Grattis! Enligt forskare kan morgontrötthet vara ett tecken på hög intelligens. Att snooza länge på morgonen betyder inte att du är lat, snarare smart.


Snoozar du varje morgon? Kanske är du en av dem som ställer klockan på ringning en timme innan du egentligen behöver gå upp, bara för att kunna snooza? Eller gillar du bara att vara vaken riktigt sent på nätterna och sova hela dagarna, bara för att du kan? I så fall, stort grattis!

Att vilja sova lite extra på morgonen är nämligen inte tecken på lathet, snarare smarthet!

Smartare och lyckligare

Får du höra mycket tjat om att du är en sjusovare? Nu kan du knäppa folk som tjatar på näsan. Det är bara att sova vidare, du kan faktiskt vara både smartare och lyckligare än väldigt många andra. 

Är du en av dem så kan du vara smartare än genomsnittet. Ja, du läste rätt. För just morgontrötthet kan vara ett tecken på en riktig hög intelligens. Detta är enligt forskare, så som sjusovare är det ju bara att tacka och ta emot.

Att sova länge på morgonen kan vara tecken på intelligens. Bildkälla: Pixabay

Mer kreativ och intelligent

Studien Why Night Owls Are More Intelligent av forskare visar på att personer som har tendensen att försova sig ofta, eller bara sover riktigt länge på dagen, vaknar upp som en mer kreativ och intelligent person än andra. Det menar Satoshi Kanazawa och Kaja Perina som är forskarna bakom studien.

Det visade sig att de som brukar gå och lägga sig senare, för att också gå upp senare morgonen efter, ofta har ett högre IQ. 

Efter midnatt

Det finns till och med en tidpunkt i studien då de mest smarta gick och la sig. Somnar du också alltid efter midnatt? Ja, då är du en av dem. För enligt studien så går de allra smartaste och lägger sig klockan 00.29.

Sov riktigt gott nu!

Får du ibland höra att du har en låg intelligens? Det är slut med det nu, du kan nämligen träna upp din IQ. Nyheter24 har tidigare skrivit om hur du kan gå till väga, här kan du läsa mer om det.

IQ
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du morgontrött?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Polen: Framsteg i spannmålstvist med Ukraina

Ryssland: Ukrainsk finansiär bakom terrordåd

Ryssland fortsätter påstå att Ukraina hade någonting att göra med terrordådet i Moskva den 22 mars, då minst 143 personer dödades i ett konserthus.

Frontalkrock med plogbil – två till sjukhus

En plogbil och en personbil har krockat på väg 360, väster om Lycksele.

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

1 timme sedan
Palestinska myndigheten (PA)har godkänt en ny regering, meddelar president Mahmoud Abbas. Beskedet kommer efter internationella påtryckningar om förändring av det palestinska styret.

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

1 timme sedan
Den 1 april 2024 höjs lönen för tusentals anställda i butiker, på lager och inom e-handel. Men hur mycket får egentligen du i löneförhöjning?

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

1 timme sedan
Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.