Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Flicka låstes in i dokusåpastjärnans garderob

- 26/04/2009, 07:24 -

Han vägrade lämna tillbaka flickan till föräldrarna.

ÖREBRO. Den tolvåriga flickan är sedan tidigare bekant med den 42-årige dokusåpastjärnan, som fullständigt tappade sitt omdöme på lördagskvällen.

Mannen blev känd för det svenska folket när han var med i en svensk realityserie häromåret. Han är även en flitig debattör.

Nu är han anhållen och misstänkt för olaga frihetsberövande efter att han låst in den lilla flickan i en garderob.

Mannen, som bor på en gård nordost om Örebro, passade flickan under lördagskvällen och meningen var att hon skulle vara kvar hela kvällen. Men flickan ville inte vara kvar, så hon ringde till föräldrarna och bad om att få komma hem.

–Han vägrade att släppa henne till föräldrarna. Han hade även omhändertagit flickans mobiltelefon, så hon kunde inte förmedla sig med någon, säger vakthavande befäl Anders Wallin vid Örebropolisen.

Föräldrarna kontaktade polisen. Klockan 20.25, när polisen anlände, upptäckte de att flickan satt ihopkrupen, inlåst i en garderob. Hon var inte fysiskt skadad och lämnades omedelbart över till sina föräldrar.

42-åringen fördes till polishuset där han förhördes. Nu är han anhållen och misstänkt för olaga frihetsberövande. Men han vägrar att prata.

–Vi vet ju fortfarande inte vad som är orsaken till varför han lät flickan sitta i garderoben. Han är arg och vägrar att prata, säger vakthavande befäl Gunnar Corp till Nyheter24.

Hur länge satt flickan instängd i garderoben?

–Det vet vi inte. När vi kom till hans hus var vi tvungna att slå in en ruta för att komma in. Han vägrade att öppna för oss.

–Vi kommer att hålla kompletterande förhör med mannen under eftermiddagen. Han har nu fått en advokat.

Skrivet av: