Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Dokusåpastjärnans exsambo talar ut

- 27/04/2009, 14:10 -

Enligt exsambon kan 42-åringens trassliga historia ha bidragit till situationen.

Den 42-årige dokusåpastjärna som anhållits och misstänks för att ha frihetsberövat en tolvårig flicka har vid flera tillfällen hamnat i onåd hos polisen. Enligt dokusåpakändisens exsambo har han en bra förklaring till sitt agerande. Dessutom kan hans dåliga rykte hos Örebropolisen ha bidragit till att förvärra situationen.

Det hela bottnar i en grannkonflikt och polisen uppges ha trakasserat dokusåpastjärnans behandlingsverksamhet för ungdomar på glid under en längre tid.

– Vi kan säga så här, polisen i trakten tycker det är kul att åka ut till honom, säger exsambon till Nyheter24.

– Det här blev en mycket olycklig situation som borde ha lösts på ett bättre sätt - för flickans skull.

"Flickan vill inte tillbaka"

Det var i lördags som föräldrarna till en tolvårig flicka tog hjälp av polisen för att få dokusåpastjärnan att släppa deras dotter. Enligt polisen var man tvungna att "slå in en ruta för att komma in" till huset där tolvåringen befann sig. Det talades om att 42-åringen låst in flickan i en garderob, men den bilden stämmer helt enkelt inte menar exsambon.

– När polisen och föräldrarna kom till huset sprang flickan upp själv och gömde sig i garderoben, den går inte ens att låsa.

– Hon agerade som hon gjorde för att hon inte vill bli hämtad av polisen.

Enligt uppgifter till Nyheter24 lider flickan av psykiska besvär och familjen har och har haft en trasslig situation under en lång tid.

"Ryktet förvärrade situationen"

Flickan befann sig i huset på uppdrag från föräldrarna för en psykiatrisk utredning som hade påbörjats av en överläkare. Läkarens diagnos och uppfattning var att flickan inte under några omständigheter borde återvända till hemmet i dagsläget. 42-åringen sägs ha följt överläkarens diagnos och försökt förhindra detta.

–Han försökte förklara för polisen vad som har hänt, men det hjälpte inte. Dessutom försökte man ringa överläkaren, men denne svarade inte på telefonen.

Dokusåpakändisen sitter fortfarande anhållen och ytterligare förhör ska genomföras innan beslut om häktning tas.

Skrivet av: