Misstänkt överfallsvåldtäkt på Södermalm i Stockholm.
Kvinnan avled senare av skador. - Foto: Johan Nilsson/TT

Kvinna misstänkt mördad – våldtäktsmisstankar avskrivs

Under torsdagen hittades en kvinna vid en byggarbetsplats på Södermalm i Stockholm. Kvinnan var medvetslös och avled senare. Polisens brottsrubricering är mord, rapporterar Expressen.


På torsdagsmorgonen hittade en byggarbetare en medvetslös kvinna utomhus på en byggarbetsplats på Södermalm i Stockholm, rapporterar Expressen.

Kvinna död efter misstänkt mord på Södermalm

Polis och ambulans larmades till platsen som fattade misstankar om att kvinnan blivit våldtagen – något som senare avfärdades.

Polisen som tidningen pratar med vill inte kommentera vad det rör sig om för skador, men bekräftar att hon vid tillfället var okontaktbar och var blodig från skador på huvudet. På måndagen bekräftades det att kvinnan avlidit.

– Initialt har man inlett en undersökning på sexualbrott och grov misshandel, men den kommer att ändras, säger Per Fahlström, presstalesperson vid polisen, till Expressen.

Hittades på byggarbetsplats

Enligt tidningen menade vittnen på den misstänkta brottsplatsen att det fanns tecken på att kvinnan försökt göra motstånd. Det är i nuläget inget som tyder på att den avlidna kvinna hade en koppling till byggarbetsplatsen hon hittades på.

— Det vi kan säga är att i torsdags så anträffades en allvarligt skadad kvinna utomhus vid en byggarbetsplats. Den här kvinnan fördes till sjukhus och har nu avlidit under helgen, säger polisens presstalesperson Anna Westberg till TT och understryker att polisen vill att den som sett något vid platsen för brottet, Maria Bangata på Södermalm, ska höra av sig till polisen.

— Vi är intresserade av iakttagelser från dagen innan, den 8 juni klockan 16 fram till morgonen den 9 juni.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!