Alf Jönsson, avgående regiondirektör i Region Skåne. Arkivbild.
Alf Jönsson, avgående regiondirektör i Region Skåne. Arkivbild. - Foto: TT

Skånes regiondirektör får sluta

Skånes regiondirektör Alf Jönsson får lämna sin tjänst efter beslut från regionstyrelsens ordförande Carl Johan Sonesson (M).


"Alf Jönsson har verkat i drygt sju år under två mandatperioder med olika styren och har under den här tiden gjort ett gediget arbete. Nu går vi in i en ny mandatperiod och det är naturligt att vi ser över ledningen med de utmaningar vi har framför oss", säger han i ett pressmeddelande.

Jönsson säger i en kommentar att han tackar alla medarbetare och chefer.

"Det är människor som verkligen gör skillnad för skåningarna och jag är stolt att ha varit en del av Region Skåne och den otroliga utveckling som skett under de här innehållsrika åren", säger han.

Jönsson tog timeout i slutet av augusti efter att ha blivit kontaktad av polis. Regionen uppgav då att han inte delgivits någon misstanke men skulle förhöras.

Jönssons namn har förekommit i samband med SVT Nyheter Skånes granskning av en middag som företaget Vårdinnovation bjöd på i samband med en upphandling av ett digitalt vårdverktyg. I våras dömdes tre personer till fängelse för mutbrott som begåtts i samband med upphandlingen.

Enligt Region Skåne har utredningen ingenting att göra med att Jönsson får sluta.

"Det har inte kommit fram någon ny information om den polisutredning som aktualiserat time-out för Alf Jönsson och det har inte heller legat till grund för beslutet", skriver regionen i pressmeddelandet på onsdagen.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

Person skjuten under jakt

En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.

SMHI varnar – här blir det snö i påsk

Snöfall, sol, plusgrader och sedan återigen kallt. Jag skulle beskriva påskvädret som ostadigt över landet, säger Christopher Greenland, meteorolog vid SMHI.

Expresidenten Zuma stoppas från val i Sydafrika

1 timme sedan
Sydafrikas tidigare president Jacob Zuma har exkluderats från landets val i maj, meddelar valmyndigheten.

Femte person misstänkt för väskmordet

1 timme sedan
Ytterligare en person, en 27-årig kvinna, har häktats i sin utevaro misstänkt för inblandning i det så kallade väskmordet på Värmdö utanför Stockholm, rapporterar Smålandsposten.