Politiker misshandlade sin gravida sambo

Mannen misshandlade, hotade och spottade på sin gravida sambo. Blekingepolitikern döms nu till ett och ett halvt års fängelse.


En moderat Blekingepolitiker utsatte sin sambo för misshandel, hot och kränkningar bland annat när hon var gravid. På måndagen dömdes han till ett och ett halvt års fängelse för brotten. Gustav Nilsson talesman för moderaterna svarar:

– Jag tycker att det är väldigt allvarligt, säger Gustav Nilsson som är förbundsordförande för moderaterna i Blekinge. Men vi kan inte ta ställning förrän vi har en dom som vunnit laga kraft, sa han till Sveriges Radio Blekinge.

Trots att mannen dömts, avvaktar man från partiets sida med att vidta åtgärder. När Nilsson blir tillfrågad om hur man tänker agera när domen vinner laga kraft svarar han:

– Jag vill inte spekulera i det.

Blekingepolitikern döms bland annat för att ha misshandlat sin gravida sambo, hotat och spottat på henne. Förutom fängelsestraffet den dömde ska betala skadestånd till kvinnan på knappt 50 000 kronor. Mannen nekar till brott, uppger Sveriges Radio Blekinge.

Rättegången har av jävsskäl hållits i Kalmar tingsrätt, rapporterar TT.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

Pojke död – gick genom isen i Borlänge

En pojke i femårsåldern har avlidit efter att han i söndags gick genom isen på Tjärnasjön.

Huawei dubblerade sin vinst

Den kinesiska telekomjätten Huawei Technologies rapporterar att bolagets vinst mer än dubblerades förra året. Nettovinsten blev 2023 87 miljarder yuan, vilket motsvarar 12 miljarder dollar. Intäkterna ökade med tio procent.

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

Containerfartyget som orsakade brokollapsen i Baltimore närmade sig långsamt bron, visar filmklipp som har spritts på nätet. Men själva kraften vid kollisionen uppskattas ha motsvarat en raketuppskjutning.

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

1 timme sedan
Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4. En lokförare ska vara skadad.

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

1 timme sedan
Ryssland har anfallit Ukraina med en ovanligt stor mängd robotar och attackdrönare under natten till fredag.