Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Politiker misshandlade sin gravida sambo

Nyheter | 13/10/2008 13:16

Mannen misshandlade, hotade och spottade på sin gravida sambo. Blekingepolitikern döms nu till ett och ett halvt års fängelse.

En moderat Blekingepolitiker utsatte sin sambo för misshandel, hot och kränkningar bland annat när hon var gravid. På måndagen dömdes han till ett och ett halvt års fängelse för brotten. Gustav Nilsson talesman för moderaterna svarar:

– Jag tycker att det är väldigt allvarligt, säger Gustav Nilsson som är förbundsordförande för moderaterna i Blekinge. Men vi kan inte ta ställning förrän vi har en dom som vunnit laga kraft, sa han till Sveriges Radio Blekinge.

Trots att mannen dömts, avvaktar man från partiets sida med att vidta åtgärder. När Nilsson blir tillfrågad om hur man tänker agera när domen vinner laga kraft svarar han:

– Jag vill inte spekulera i det.

Blekingepolitikern döms bland annat för att ha misshandlat sin gravida sambo, hotat och spottat på henne. Förutom fängelsestraffet den dömde ska betala skadestånd till kvinnan på knappt 50 000 kronor. Mannen nekar till brott, uppger Sveriges Radio Blekinge.

Rättegången har av jävsskäl hållits i Kalmar tingsrätt, rapporterar TT.

Skrivet av: