"Oskyddat sex är pinsamt"

Alkohol gör livet roligare, säger ny undersökning. Men oskyddat sex är pinsamt.


Sju av tio unga vuxna mellan 18 och 25 tycker att alkohol har positiva effekter. Det visar en undersökning som Systembolaget IQ har gjort.

– Cirka hälften av de tillfrågade tycker att yttre press och inre krav släpper, livet känns roligare och att det är lättare att flörta, skriver SvD.

Men det finns negativa effekter. Oskyddat sex, att pinka offentligt och bilder som läggs ut på internet tillhör denna kategori. Enligt Ann-Therése Enarsson, vd för IQ, är den tillfrågade gruppen mest benägen att ta risker i samband med alkoholintag. Därför är de också mest utsatta för brott.

– Var tredje har hånglat med fel person, var fjärde har skadat sig och en av tio har kört eller åkt bil med någon som varit alkoholpåverkad, säger Enarsson.

Det är också vanligare att kvinnor, än män, ångrar sitt beteende av alkohol, skriver SvD.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen rapporterar om trafikkontroll, Luleå

Ica-chefens avslöjande smygbild: "Händer flera gånger i veckan"

Att arbeta på Ica innebär att du dagligen möter kunder från landets alla hörn och kanter. Och ibland får bevittna saker du inte trodde att du skulle.

Invånare flyr strider vid gränsstad i Myanmar

Intensiva strider i en stad i östra Myanmar vid gränsen till Thailand har fått omkring 1 300 invånare att fly till grannlandet. Återupptagna eldstrider och flyganfall har brutit ut mellan de rebeller som intagit staden Myawaddy och militärjuntans armé.

Framgång i kampen mot fruktade bakterier

De skördar tusentals liv i Europa varje år. Multiresistenta bakterier är ett ökande hot – men nu har svenska forskare hittat en ny sorts antibiotika som visat sig lovande i djurstudier. Vi tror att det kan bli ett genombrott, säger professor Anders Karlén.

Kopplades till gäng – slutar på Trafikverket

1 timme sedan
En it-tekniker på Trafikverket i Borlänge avslöjades ha kopplingar till gängkriminalitet och väljer nu att sluta på sitt jobb, rapporterar P4 Dalarna.

Dansk flygplats evakueras – efter bombhot: "Gör allt vi kan"

1 timme sedan
Billunds flygplats evakueras efter ett bombhot, rapporterar danska Ekstra Bladet.