En man i 20-årsåldern har anhållits misstänkt för mord på ett vårdboende i Enköping.
En man i 20-årsåldern har anhållits misstänkt för mord på ett vårdboende i Enköping. - Foto: Fredrik Sandberg/TT

Boende flyttar ut efter mord på vårdboende och anställda får stöd

Eter mordet på vårdhemmet i Enköping har de boende flyttat därifrån, och personalen erbjuds samtal med en psykoterapeut. Jag har aldrig varit med om en sådan allvarlig händelse under mitt yrkesliv, säger vd:n för vårdföretaget.


— Vi har omhändertagit situationen. Boende och personal får stöd och hjälp, Vi försöker se till att de har det så bra som det går i den här situationen, säger Charlotte Högman, vd på vårdföretaget Serigmo care.

Polis larmades till vårdboendet i Enköping vid halv ett på torsdagseftermiddagen. När polisen kom dit hittades en anställd kvinna i 20-årsåldern död.

En man som bor på vårdboendet greps på platsen. Sent på kvällen kom beskedet att mannen, som är i 20-årsåldern, är anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord.

Gruppbostaden öppnade i oktober

Gruppbostaden öppnade i oktober av Serigmo care som har verksamheter i Mälardalen och södra Sverige.

— Jag har aldrig varit med om en sådan allvarlig händelse under mitt yrkesliv. Självklart är jag jätteledsen, säger Charlotte Högman.

Hon har satt i gång flera processer under fredagsmorgonen. Boendet är en gruppbostad för personer med vissa fysiska eller psykiska funktionsnedsättningar.

Charlotte Högman anmäler händelsen till Arbetsmiljöverket, enligt en rutin för dödsfall på jobbet. Hon gör också en Lex Sarah-anmälan till IVO, som har tillsynen över socialtjänsten samt hälso- och sjukvården.

Boende har flyttat ut

Företaget har inte tillträde till boendet på fredagen när polisen fortsätter sina undersökningar, så de boende har flyttats därifrån.

— Jag var där hela eftermiddagen i går och samtalade. I dag fortsätter det med möten, och de anställda får samtala med en psykoterapeut som vi har knuten till vår verksamhet, säger Charlotte Högman.

Åklagarmyndighetens presstalesperson berättar att nattens jouråklagare under morgonen ska lämna över ärendet till en ordinarie åklagare.

TT
/
/
/
/
/
gmo
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!