Snön fortsätter att ställa till problem.
Snön fortsätter att ställa till problem. - Foto: Tim Aro / TT

SMHI varnar för fortsatt snökaos – inställda tåg på flera sträckor

Snön fortsätter att falla över delar av Sverige. Tidigt på tisdagsmorgonen hade SMHI en gul varning (den lägsta nivån) för Sörmland, Västmanland, norra Örebro län, Dalarna och norra Värmland.


Varningarna gäller fram till tisdagsförmiddagen i Sörmland och fram till lunchtid i övriga delar. Fram till dess väntas tidvis kraftigt snöfall, med trafikstörningar som följd. På de flesta håll väntas totalt 5–15 centimeter snö, men lokalt kan det komma upp till 20 centimeter.

SJ har sedan tidigare meddelat att regionaltåg på sträckorna Stockholm–Uppsala, Stockholm–Västerås och Gävle–Linköping ställs in även under tisdagen.

Men snöandet väntas enligt SMHI mattas av under morgonen och förmiddagen, då lågtrycksområdet rör sig vidare åt nordväst.

TT
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

IS uppges ha dödat syriska soldater

Sverige återlämnar kranier till Finland

Karolinska institutet (KI) ska överlämna 82 kvarlevor av finländskt ursprung till Finland, har regeringen beslutat.

Netflix krossade förväntningarna

3 timmar sedan
Netflix krossade marknadens förväntningar under det första kvartalet, visar strömningsjättens delårsrapport.

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

3 timmar sedan
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

igår 22:08
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

igår 22:08
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.