Utnyttjad flicka fick inget stöd

Flickan utnyttjades sexuellt efter skoltid. Men från skolan fick hon inget stöd.


ASKERSUND. Nu blir Askersunds kommun kritiserad av skolinspektionen. Detta efter att en flicka som utnyttjades sexuellt efter skoltid inte fick tillräckligt med stöd från sin skola. Hon ska ha hittats vid en badstrand, helt utan kläder och spritpåverkad.

Flickan har under utredningen sagt att hon känt sig osedd av de vuxna på skolan. Där vill ingen ta på sig ansvaret för det inträffade.

– Jag inte uttala mig om enskilda fall. Men allmänt är vi medvetna om brister i rutinerna och ska se över dem, säger förvaltningschef Diane Stenbacka, enligt NA.

Övergreppen ska ha skett vid en badplats av två pojkar som var under 15 år gamla. Eftersom pojkarna var så pass unga lämnas fallet över till de sociala myndigheterna.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Morgonens nyheter 19 april

Två unga män döda i våldsam krasch

En 18-årig man och en 20-årig har dött i en bilkrasch i Eskilstuna, säger polisen till Aftonbladet. Olyckan skedde kort efter midnatt.

Fler tror på stigande bopriser

Svenskarnas tro på stigande bostadspriser ökar för sjätte månaden i rad. Mer än hälften tror på en uppgång under året, visar Länsförsäkringarnas mätning Boprisbarometer.

Bombplan har kraschat i Ryssland

Ett strategiskt bombflygplan har störtat i Stavropol-regionen i södra Ryssland, uppger det ryska försvarsdepartementet för den statskontrollerade nyhetsbyrån Interfax.

Ny dna-metod kan identifiera brottsoffer

1 timme sedan
En ny dna-metod kan få fram betydligt mer information jämfört med tidigare metoder.

Oljepris upp på attackrapporter

1 timme sedan
Oljepriset steg inledningsvis med över 4 procent efter uppgifterna om att Israel har attackerat mål i Iran. I Singapore noterades ett fat råolja, Brent, till över 90 dollar till en början men sjönk sedan tillbaka neråt 89 dollar.