Annie Lööf kommenterar domen.
Annie Lööf kommenterar domen. - Foto: Tim Aro/TT

Annie Lööfs ord efter domen: "Tänker framför allt på Ing-Maries anhöriga"

Theodor Engström döms för förberedelse till terroristbrott för mordplanerna på Annie Lööf i Almedalen i somras. I ett inlägg på Facebook kallar Lööf domen för en "lättnad".


På tisdagen föll domen mot Theodor Engström i Gotlands tingsrätt. 33-åringen döms för mordIng-Marie Wieselgren och för förberedelse till terrorbrott för sina planer på att mörda Annie Lööf.

Påföljden blir rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.

"Det är för mig personligen en lättnad", skriver Centerledaren på Facebook om domen, som föll på dagen fem månader efter mordet under Almedalsveckan.

Annie Lööf om domen: "Tänker på Ing-Marie"

Tingsrätten delar inte åklagarens bedömning att mordet på Wieselgren är att betrakta som terror. Däremot anses alltså mordplanerna på Annie Lööf utgöra förberedelse till terroristbrott, något som välkomnas av Lööf.

"Det visar att tingsrätten ser hoten mot demokratin och mot politiker som mycket allvarligt".

"Jag tänker idag framför allt på Ing-Maries anhöriga i deras stora sorg och saknad och hoppas att de med dagens dom kan lägga den rättsliga processen bakom sig", skriver Lööf, som lämnar partiledarposten i samband med en extrainsatt stämma i februari.

TT
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Attack mot militärbas i Irak

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

2 timmar sedan
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

3 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

3 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

3 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

3 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.