Domar för pokerturnering mildras

Det blev strafflindring eller friande dom i hovrätten för fyra män.


Det blev strafflindring eller friande dom i hovrätten för fyra män som tidigare dömts till fängelse alternativt dagsböter för inblandning i den stora pokerturneringen i Grebbestad våren 2007.

Hovrätten för västra Sverige mildrar domen för de två utpekade huvudmännen som tidigare dömts till fängelse för att ha arrangerat turneringen. Männen, 35 och 37 år gamla, dömdes i tingsrätten till sex respektive åtta månaders fängelse för bland annat grovt dobbleri. Hovrätten ändrar brottsrubriceringen till dobbleri och bestämmer påföljden till villkorlig dom för både männen samt 60 dagsböter för 35-åringen. Den 37-årige mannen döms dock till en månads fängelse för rattfylleri.

Ytterligare två män, 52 och 56 år gamla, som tidigare dömts till dagsböter för dobbleri friades helt. Männen arbetade vid konferensanläggningen där turneringen arrangerades. Uddevalla tingsrätts friande dom mot en representant för pokerbolaget som sponsrade turneringen fastställdes.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Israelisk underrättelsechef avgår

Gata i Lund spärras av – bombskydd på väg

Efter larm om ett misstänkt farligt föremål har en gata i centrala Lund spärrats av. Nationella bombskyddet är på väg för att undersöka föremålet, skriver polisen på sin hemsida.

Flera utredningar på kritiserad anstalt

Utredningar av "individer och händelser" pågår just nu på Skänningeanstalten, uppger Kriminalvårdens generaldirektör Martin Holmberg för P4 Östergötland.

Polisen rapporterar om farligt föremål, Lund

"Kontroll av föremål i centrala Lund", skriver polisen på sin hemsida.

Uppgifter: Hundratals kroppar i massgrav i Gaza

1 timme sedan
Närmare 200 kroppar uppges ha hittats nedgrävda vid Khan Yunis-sjukhuset Nasser sedan Israels styrkor lämnat staden, som är Gazaremsans näst största. Arbetet med att gräva fram kvarlevor väntas ta flera dagar.

Nytt robottest från Nordkorea mot Japan

1 timme sedan
Nordkorea har avlossat en ballistisk robot, uppger sydkoreanska och japanska myndigheter.