Vilket vanligt nyårslöfte är också orealistiskt att nå för många?
Vilket vanligt nyårslöfte är också orealistiskt att nå för många? - Foto: Stella Pictures och Anders Wiklund/TT

Vanliga nyårslöftet kändistränaren avråder ifrån: "Kräver enorm disciplin"

Det nya året är här och många har haft som nyårslöfte att börja röra sig mer. Men för Nyheter24 berättar Boris Kuzmic, personlig tränare och grundare av Delphi Health Club såväl som Intense, om löftet han avråder ifrån.
– Jag skulle nog säga att det inte är realistiskt för många, säger han.


Med nyårsafton följer också nyårslöften och många har vid tolvslaget den 31 december lovat sig själva att börja röra sig mer och lägga lite extra krut på träningen under det nya året. 

Kanske handlar det om att få in X antal träningspass i veckan eller att lyckas med det där loppet man så länge velat springa.

Här kan du läsa om hur alkohol påverkar din träning.

Nyårslöftet PT:n avråder ifrån: "Inte realistiskt"

Men finns det några träningsrelaterade nyårslöften som man som personlig tränare ofta stöter på, men som man faktiskt avråder folk från att ha?

Nyheter24 frågade Boris Kuzmic. Utöver att träna några av Sveriges kändaste ansikten – däribland Bianca Ingrosso och David Hellenius är han också grundare av gymmet Delphi Health Club på Östermalm i Stockholm och en av tre personer bakom träningskonceptet och studion Intense.

– Det är svårt att säga något generellt eftersom träning, mål, ambitioner är individuellt. Det vanligaste är väl kanske rutor på magen. Det går att få, men kräver enorm disciplin plus bra genetiska förutsättningar. Jag skulle nog säga att det inte är realistiskt för många, säger han. 

Läs här vad en annan PT har att säga om missarna du ska undvika på gruppass.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!