Elin Fagrell Holmsten har somnat in.
Elin Fagrell Holmsten har somnat in. - Foto: Privat

Elin Fagrell Holmsten har somnat in – var obotligt sjuk i cancer: "Vi ses i Nangijala"

Tusentals människor har följt Elin Fagrell Holmsten, som drabbades av cancer som 20-åring, i sociala medier. Nu har hon somnat in.
"Vi ses i Nangijala", står i ett inlägg som publicerats efter hennes död.
Elin Fagrell Holmsten blev 22 år gammal.


Det var när Elin Fagrell Holmsten var 20 år gammal som hon märkte av de första symtomen och fick sitt första cancerbesked. Hon hade då drabbats av ändtarmscancer.

Efter en utmanande cellgiftsbehandling med svåra biverkningar och efter att ha opererat bort delar av tjock- och tunntarmen kunde hon dock, i augusti 2021, betraktas som frisk.

Elin Fagrell Holmsten drabbades av obotlig cancer

Men lyckan var kortvarig. I september 2022 var cancern tillbaka.

– Den här gången obotlig. Tjocktarmscancern hade spridit sig till äggstockarna, lymfkörtlarna vid höfterna och på skelettet, berättade Elin för Nyheter24 i november.

Här kan du läsa mer om Elin Holmstens svåra cancerbesked.

Elin Fagrell Holmstens sista inlägg: "Vill tacka er alla"

Nu har Elin Fagrell Holmsten, som gifte sig i början av december och vars berättelse berörde tusentals tittare under "Tillsammans mot cancer"-galan tidigare i januari, somnat in. Detta framgår i ett inlägg som publicerats på hennes Instagram.

"Nu har tiden kommit då jag har lämnat detta livet. Ett orättvist kort liv. Men ett liv där jag fick uppleva massvis av kärlek och värme. Jag vill tacka er alla för stödet ni har gett mig och min familj under denna tid. Det har gjort att allt som varit mörkt har känts lite ljusare.", har hon skrivit i inlägget, som sedan fortsätter:

 ”'O, ljuvlighet att, när man har ätit opp allt, druckit ur allt, talat om allt och dansat sina ben trötta, gå hem i den tysta timmen före soluppgången för att sova!' Vi ses i Nangijala". 

Elin Holmsten blev 22 år gammal.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!