Stockholm

Flera bränder i Malmö – utesluter inte samband

Brandskadade kanoter, kajaker, paddlar och annan utrustning tas omhand på Malmö kanotklubb på Malmöhusvägen i Malmö efter fredagsmorgonens brand.
Brandskadade kanoter, kajaker, paddlar och annan utrustning tas omhand på Malmö kanotklubb på Malmöhusvägen i Malmö efter fredagsmorgonens brand. Foto: TT

Det har brunnit på flera ställen i Malmö under natten till fredag och tidig morgon. Det rör sig exempelvis om flera bilbränder, brand i ett förråd till Malmö kanotklubb i Slottsparken och brand i ett bageri Sofielunds industriområde.


— Det har skett ungefär mellan klockan 04 och 06 på ganska skilda geografiska platser, men det är absolut möjligt för någon att hinna ta sig mellan platserna med cykel eller bil, säger Calle Persson, presstalesperson på Malmöpolisen.

Det är förmodligen ingen slump att så många bränder inträffar på så kort tid, men polisen har ännu inte hittat några bevis som kan knyta dem till varandra, uppger Calle Persson.

— Det är mycket som stämmer överens emellan dem, men vi har inget som binder ihop dem och vi har ingen misstänkt gärningsman. Men det är tidigt i utredningarna, säger han.

Bilbränderna och branden i kanotklubbens förråd rubriceras som skadegörelse genom brand. Troligtvis kommer bageribranden att rubriceras som mordbrand, uppger Calle Persson.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.