Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sju års fängelse för våldtäktsfärd

Nyheter | 15/05/2009 12:13

Sju år fick den man som våldtog två flickor under en mardrömsfärd på 16 timmar.

Sju års fängelse blev domen för den 30-årige man som under en 16 timmar lång mardrömsfärd i bil utsatte två 17-åriga flickor för flera grova våldtäkter, meddelade Linköpings tingsrätt på fredagen.

Han döms för grov våldtäkt, misshandel och olaga frihetsberövande och ska betala skadestånd till flickorna på sammanlagt drygt 445 000 kronor.

Det var under en bilresa mellan Hultsfred och Linköping i mars som brotten begicks. 30-åringen lurade in flickorna i bilen genom att påstå att deras väninna, hans flickvän, som satt i framsätet var sjuk och att de skulle skynda sig att följa med.

När flickorna sedan satte sig i baksätet låste han dörrarna. Under knivhot tvingades de sedan ligga hopkrupna på golvet i bilen under en hel dag. Vid fyra tillfällen tog han ut dem på öde platser och våldtog dem.

Han misshandlade även sin flickvän som stannade i bilen av rädsla vad 30-åringen skulle göra med hennes väninnor om hon lämnade den.

Skrivet av: