Måndag 10 Maj
Stockholm

"Jag våldtogs på min möhippa"

Elin, 28, var med om det värsta på det som kan hända - en våldtäkt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Elin, 28, skulle gifta sig och traditionsenligt bjöd vännerna med henne på en möhippa. Det skulle vara en av de roligaste dagarna i hennes liv. I stället blev det ett helvete.

Vännerna gick till puben där de spelade biljard, drack öl, pratade och skrattade. Snart började de prata med en man från Norrland. När puben så stänger bjuder de med 42-åringen på efterfest. Två andra män följer med.

Något av det sista som Elin minns är att hon dricker ett glas whisky och känner sig våldsamt berusad. Det svartnar. Hon mår illa och en kompis hjälper henne att lägga sig i sängen. När festen börjar dö ut erbjuder kompisen den 42-årige mannen att också sova över.

Dagen efter vaknar Elin med kraftig huvudvärk i en stökig lägenhet. Mannen har gått hem. Men hon märker snart att något är fel.

– Trosorna var nedhasade över knäna. Men jag tar aldrig av mig dem när jag sover, säger hon till Expressen.

Men med två dagar kvar till bröllopet blev det för mycket att tänka på. Traumat fick vänta tills efter tårtorna, kläderna, håret och sminket var klart. Tills hon var gift.

– Jag var tvungen att blockera det som hänt. Förtränga det, förklarar Elin till Expressen.

Men på bröllopet drar hon samma vän som var med den kvällen, åt sidan.

– Jag tror du blev våldtagen, säger hon.

Skamkänslorna överrumplar Elin. Men snart förstår hon att hon måste anmäla. Dagen därpå går hon till polisen. Därefter måste hon berätta för sin nyblivne man om det hela. Hans reaktion blir raseri över våldtäkten. Men från första stund stöder han och litar på Elin.

– Sedan dess har han varit mitt bästa stöd, berättar Elin för Expressen.

Fortfarande vet ingen vem mannen är. Trots att man har lyckats säkerställa spermafläcker från lakanen som vänner har sparat. Men en kväll sitter Elin på en restaurang. Då ser hon 42-åringen komma gående. Han nickar åt hennes håll. Han som våldtog henne.

Elin skyndar sig till dörrvakten som kallar på polis. Några minuter senare är han gripen. Hela tiden har han hävdat att de hade sex frivilligt men rätten väljer att tro på Elin, hennes vänner och de två männen, som intygar att Elin var hjälplös.

Det visar sig att 42-åringen är tidigare ostraffad pappa. Något som försvaret också utnyttjar. Men han döms. Till två års fängelse för våldtäkt.

– Jag hade inte vågats hoppats. Nu fick jag upprättelse, berättar Elin för Aftonbladet.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela