HD nästa giv för poker?

De friande domarna mot pokerturneringen i Grebbestad väntas bli en fråga för HD.


De friande domarna mot pokerarrangörerna i Grebbestad i Bohuslän väntas bli en fråga för Högsta domstolen.

– Mycket tyder på att vi rekommenderar att åklagaren överklagar, säger Lotteriinspektionens generaldirektör Håkan Hallstedt till TT.

Att Hallstedt formulerar sig så försiktigt beror på att han ännu inte kunnat detaljstudera domen från Hovrätten för västra Sverige.

Dessutom är det åklagaren som har det slutgiltiga avgörandet, säger Hallstedt.

Å andra sidan var pokerturneringen i Grebbestad ett mycket speciellt ärende för Lotteriinspektionen. Det var den som gjorde polisanmälan och det var den som gladdes åt att det faktiskt blev ett polistillslag.

Med 700 startande, en prispott på mer än en miljon kronor och specialinbjudna kändisar var turneringen inget smygspel i en källarlokal. Tvärtom.

Hallstedt tyckte den gången att om någon fälldes så borde straffet bli fängelse. Inte som nu, ett frikännande.

Hovrätten kom fram till att den typ av poker som spelades vid turneringen var av en typ som inte bara berodde på slumpen. Det fanns inslag av skicklighet också.

Det tycker inte Hallstedt och hänvisar till internationella bedömningar av poker. Domen har även gett andra konsekvenser.

– Nu tror alla att det är fritt fram att arrangera turneringar. Det är det inte, säger Hallstedt.

Lotterilagen, som ska reglera spelverksamheten, är just nu under omarbetning.

Skrivet av:

Senaste nytt

Borde du virusskydda dina barns gamla smartphone?

Riksrevisionen: Avveckla Allmänna arvsfonden

Allmänna arvsfonden bör avvecklas, anser Riksrevisionen i en granskningsrapport. Enligt granskningen får fonden in mer pengar än den hinner dela ut. Dessutom är kontrollen av vilka organisationer som söker bidrag otillräcklig.

Polisen i Ljungby rapporterar om trafikolycka

"Larm om trafikolycka, Ljungby", skriver polisen på sin hemsida.

Fortsatta problem på Skatteverkets hemsida

Skatteverkets hemsida var under måndagen överbelastad och även på tisdagsmorgonen är det svårigheter att komma in på sajten.

Kraftigt vinstlyft för Scania

Det blev ett kraftigt vinstlyft för Södertäljebaserade lastbilstillverkaren Scania i fjärde kvartalet. Men orderingången viker nedåt.

Stabilt läge för skottskadad man i galleria

Polisens utredning efter en skottlossning i en galleria i stadsdelen Hageby Norrköping har fortsatt hela natten. Mannen som hittades skadad i gallerian är i 25-årsåldern, enligt Sveriges Radio P4 Östergötland. Hans tillstånd beskrivs som stabilt och skadorna ska inte vara livshotande.