Eskilsson: "sunda förnuftet har segrat"

Hasse Eskilsson om pokerns nationaldag och sveket från Bajen.


Pokerstjärnan och förre fotbollsproffset Hans Eskilsson ger sin syn på dagens öppning för livepokerturneringar i Sverige, men också sina tankar om varför det går som det går för Hammarby i allsvenskan.

På 80- och 90-talet var Hasse "Lejonmanen" Eskilsson en omtalad fotbollsstjärna i såväl landslaget som Hammarby och flera portugisiska klubbar. Numera försörjer han sig genom att spela poker på nätet. Men det är stora tävlingar han tycker är roligast.

Nyheter24 når Eskilsson i Spanien där han befinner sig i väntan på att huset i Sverige ska bli klart.

Pokerexperten Dan Glimne kallar denna dag (14 maj) för pokerns nationaldag i Sverige. Vad anser du om hovrättens dom från i dag som i praktiken innebär att vem som helst kan sätta upp en välskött turnering?

–Det sunda förnuftet har segrat. Äntligen. Det var verkligen på tiden, säger Eskilsson till Nyheter24.

Eskilsson välkomnar dagens utfall, men tycker samtidigt att det är en avvikelse från normen i Sverige. Han gör en parallel till Spanien och fotboll.

–När Valencia spelar hemmamatch kommer ungefär 55 000 fans till stadion. Alla får parkera hur de vill. Det är trippelparkeringar, bilar på trottoarer, men allting fungerar hur bra som helst. Man vet att det är mycket människor och målet är att det ska gå så smidigt som möjligt. I Sverige är det tvärtom.

–När du ska på match på Globen, Råsunda eller Söderstadion blir det problem. Parkeringsvakterna vet ju om att det är match, men i stället för att försöka få saker och ting att flyta på smidigt så kommer de dit och försöker att dela ut så mycket parkeringsböter som möjligt. Varför inte göra saker lite smidigare för gemene man? frågar sig Eskilsson.

Hur ofta spelar du liveturneringar?

–Jag spelar rätt mycket live. Minst en gång i månaden.

Stöter du på mycket svenskar då?

– Ja, det gör jag. Så det här beslutet ligger verkligen i tiden. Nu nästa vecka är det ju SM och då måste vi åka till Tallin. Det är ju inte rätt. Så ska det inte behöva vara.

Var det naturligt att gå från fotbollen till pokervärlden? Finns det någta likheter och skillnader?

–Ja, det finns det ju helt klart. Först och främst är det precis lika tungt att förlora och roligt att vinna. Sedan lägger man ju upp strategier och fylls upp av spänning. Men man får ju inte direkt mjölksyra. Jag ser nog poker mer som ett spel än en sport.

Slutligen, skulle du kunna tänka dig att hoppa in och vända Bajens dåliga resultat i Allsvenskan?

–Haha, då måste jag nog byta ut mina gener och dra av tio år på min ålder. Livet har ju sin gång. Jag är 43 år nu.

Okej, men vad har du för råd att ge Hammarby?

–Det här kom ju inte direkt som en överraskning. Man har ju tappat sina absolut bästa spelare för att sanera ekonomin. Vad jag däremot kan bli upprörd över är de falska förhoppningar styrelsen pumpat ut till fansen.

– Varför gick styrelsen ut med att Hammarby ska hamna topp fyra varje år? Det är ju knappast realistiskt och alla med insyn vet det. Det blir bara en belastning på truppen och spelarna, det är inte trovärdigt att ha den målsättningen i nuläget. Vem vinner på det? avslutar Eskilsson till Nyheter24.

Skrivet av:

Senaste nytt

Hård strid om övergreppslagen "chat control"

Höjda livsmedelspriser – ett orosmoln

Livsmedelspriser fortsätter att stiga och elpriserna är på den högsta nivån sedan februari. Båda två är viktiga faktorer för Riksbankens kamp mot inflationen. Det är viktigt att livsmedelspriserna etablerar sig på en låg och stabil nivå, påpekar riksbankschefen Erik Thedéen.

Jenny Strömstedt blåste Per Skoglund totalt i Nyhetsmorgon: ”Vuxenmobbning”

​Travreportern Per Skoglund älskar mat. Det utnyttjade kocken Jonas Svensson och Jenny Strömstedt – som grundlurade sin kollega i lördagens Nyhetsmorgon.

Polisen i Markaryd rapporterar om brand

"Brand i villa, Strömsnäsbruk.", skriver polisen på sin hemsida.

Pisa-resultatet i korthet

Svenska elevers kunskaper i matematik och läsförmåga i den globala Pisa-mätningen har haft en uppgående kurva sedan "chockåret" 2012 – men nu vänder det neråt igen. Här är de viktigaste punkterna från Pisamätningen 2022 som presenterades i dag.

Ringhals 4 körs på halvfart: "Enligt plan"

Det var förväntat att Ringhals 4 skulle vara i full drift på måndagskvällen, men på tisdagsmorgonen kördes den fortfarande på halva kapaciteten.