Finlands premiärminister Sanna Marin, USAs vicepresident Kamala Harris och Sveriges statsminister Ulf Kristersson på säkerhetskonferensen i München.
Finlands premiärminister Sanna Marin, USAs vicepresident Kamala Harris och Sveriges statsminister Ulf Kristersson på säkerhetskonferensen i München. - Foto: TT

Sverige och Finland tackar Harris för USA-stöd

USA:s vicepresident Kamala Harris träffar under lördagseftermiddagen Sveriges statsminister Ulf Kristersson och Finlands statsminister Sanna Marin på säkerhetskonferensen i München.


Inför överläggningarna konstaterade Harris att hon var med i inledningen av de båda ländernas Natoprocess.

— Jag hade det stora nöjet att vara med i Washington när president Biden skrev under Sveriges och Finlands anslutningsavtal. USA ser fram emot när de båda länderna blir medlemmar.

Sanna Marin och Ulf Kristersson tackade för stödet.

— Vi startade processen tillsammans med Finland och vi hoppas att vi kan avsluta den tillsammans, sade Ulf Kristersson på den mycket korta pressträffen där inga frågor fick ställas.

TT
/
/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bank nekade gravid provanställning

Två gripna efter skottlossning

En man och en kvinna i 40-årsåldern greps under natten till fredagen efter en skottlossning mot en port i centrala Sundsvall. Enligt polisen är det enstaka händelse utan koppling till gängkonflikter.

Över hundra döda i stora översvämningar

Flera dagars kraftiga översvämningar i Pakistan och Afghanistan har krävt minst 130 liv.

Mamma i Afrika har 130 gånger större risk att dö

1 timme sedan
Afrikanska kvinnor har 130 gånger större risk att dö av komplikationer i samband med graviditet och förlossning än en kvinna i Europa eller Nordamerika, visar en ny FN-rapport. Och framstegen gällande mödradödligheten världen över har stannat av.

IS uppges ha dödat syriska soldater

2 timmar sedan
Tjugo soldater tillhörande den syriska armén eller grupper allierade med regimen har dödats i två attacker genomförda av terrorgruppen IS, uppger det Londonbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).

Sverige återlämnar kranier till Finland

2 timmar sedan
Karolinska institutet (KI) ska överlämna 82 kvarlevor av finländskt ursprung till Finland, har regeringen beslutat.