Polisen ber om hjälp med att identifiera en död man som hittades utanför Borås hösten 2021. Arkivbild.
Polisen ber om hjälp med att identifiera en död man som hittades utanför Borås hösten 2021. Arkivbild. - Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen släpper fantombild på okänt mordoffer – hoppas någon ska känna igen honom

Polisen tror att mannen blivit mördad. Frågan är bara vem han var. Som en sista utväg har utredarna nu låtit ta fram en fantombild från kvarlevorna, som hittades utanför Borås hösten 2021.


Det var en hundägare som hittade kroppsdelar under en promenad i ett friluftsområde utanför Borås i oktober 2021.

Enligt polisen är det fastställt att kvarlevorna tillhörde en man som troligen blivit mördad. Han bedöms ha varit i 40–65-årsåldern och haft blek eller ljus hudfärg.

Men mycket längre än så har utredarna inte kommit än.

lngen som är anmäld försvunnen i Sverige som matchar

— Spekulationerna redan från början har varit att det kanske är någon som inte var fast boende i Sverige. Det finns i alla fall ingen som är anmäld försvunnen i Sverige som matchar, säger Mats Axelsson, på polisens grupp för grova brott i Alingsås.

Sedan det vanliga utredningsarbetet inte gett några resultat har polisen nu tagit hjälp av ett amerikanskt företag, för att med hjälp av dna ta fram en fantombild.

Hoppas någon ska känna igen honom

Förhoppningen är att någon ska känna igen mannen, som tros ha ett utseende som påminner om bilden.

Metoden är relativt oprövad i Sverige och långt ifrån hundraprocentig, konstaterar Mats Axelsson.

— Den är inte jättesäker, så det är inte en metod vi kör slentrianmässigt. Utan det här är en sista chansning från vår sida, säger han.

TT
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nu kan du spara anhörigs DNA – efter döden – i ett smycke

Polisen rapporterar om brand, Härnösand

"Härnösand, larm om brand i byggnad i centrum.", skriver polisen på sin hemsida.

Fejkade ID-kort för 45 kronor – direkt i mobilen

Minderåriga använder sig av olagliga appar för att köpa snus och andra varor med åldersgräns. Apparna efterliknar BankID-varianter som Freja och är trovärdiga, och går att köpa för 45 kronor. Då får användaren ett fejkat ID-kort direkt i mobilen som är nästan perfekta kopior.

Voi rasar på Fröken Snusk: "Samtal från våra advokater"

1 timme sedan
Konflikten mellan Fröken Snusk, Rasmus Gozzi och elsparksbolaget Voi är ett faktum. Efter Gozzis hån mot företaget slår Voi tillbaka: – Gozzi Records kan förvänta sig ett samtal från våra advokater.

Försvaret kallas till samtal efter flygincident

1 timme sedan
Regeringen har kallat Försvarsmakten till samtal om kommunikation kring flygvapnets incidentberedskap, rapporterar SVT Nyheter.

Cloetta stoppar hundratals ton godis – kan innehålla hälsofarliga ämnen

1 timme sedan
Godistillverkaren Cloetta stoppar försäljningen av hundratals ton chokladgodis efter. Anledningen är att produkterna innehåller palmolja med potentiellt hälsofarliga ämnen.