Stockholms amfibieregemente genomför den årliga övningen Archipelago endeavour tillsammans med styrkor från den amerikanska marinkåren i september i fjol.
Stockholms amfibieregemente genomför den årliga övningen Archipelago endeavour tillsammans med styrkor från den amerikanska marinkåren i september i fjol. - Foto: Claudio Bresciani/TT

Aurora 23 inleds med radiosänd mobiliseringsorder i P4

Publicerades: 24 Mar, 03:36, Uppdaterades: 24 Mar, 08:04

Ett mobiliseringsmeddelande till en övning kommer att sändas via Sveriges Radio P4, skriver Försvarsmakten i ett pressmeddelande.


Kommer du att lyssna på Sveriges Radio P4 i dag? Då kommer du kanske att höra ett mobiliseringsmeddelande till en övning från Försvarsmakten

Aurora 23 inleds – då hörs Försvarsmakten i P4

Meddelandet ska sändas den 24 april och inleda försvarsmaktsövningen Aurora 23, där Sverige ska öva tillsammans med ytterligare 14 länder.

"Du som har fått en inkallelse till krigsförbandsövning (KFÖ) med start den 24 april, ska nu så snart som möjligt inställa dig på den plats som anges i inkallelseordern", lyder en del av meddelandet som kommer att sändas över hela landet, ungefär som trafikredaktionens meddelanden.

Anledningen är att mobiliseringen ska övas in på ett så verklighetstroget sätt som möjligt.

Vid allmän mobilisering, alltså när det inte handlar om en övning, sprids informationen via beredskapslarm, radio, tv samt brevinkallelser.

TT
/
/
/
Senaste nytt

Så gör kommunerna när familjer inte kan betala

SAS-missen: Listades som under tvångslikvidation

Flygbolaget SAS visades under några timmar på fredagen som "under tvångslikvidation" i det danska bolagsregistret. Orsaken: Ett försenat bokslut.

Morgonrock ska ge demenssjuka nattro

Personalen vid ett äldreboende på Värmdö utanför Stockholm provar nu en ny variant för att skapa lugn och nattro hos demenssjuka. De anställda tar nämligen på sig morgonrock som en del av kvällsrutinerna.

Turkmenistans diktator ska stoppa all rökning

Ledaren i ett av världens mest slutna länder inför ytterligare påbud. Inom två år ska hela Turkmenistan ha slutat röka, slår diktatorn Serdar Berdymuchamedov fast.

1 400 mobiler stulna – polisen ber om hjälp

2 timmar sedan
Under natten mot fredag stals cirka 1 400 mobiler, till ett värde av över sex miljoner kronor, från ett förråd i ett industriområde i Lund. Telefonerna tillhör Lunds kommun och nu ber polisen allmänheten om hjälp då de har kört fast i utredningen.

Vattnet sjunker efter dammkollapsen

2 timmar sedan
Ukrainska myndigheter uppger att vattnet gradvis minskar i de översvämmade områdena efter dammkollapsen tidigare i veckan.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.