Den allvarligt skadade tonårspojken hittades sent på fredagskvällen i Hammarby Sjöstad i Stockholm. Han dödförklarades senare på sjukhus.
Den allvarligt skadade tonårspojken hittades sent på fredagskvällen i Hammarby Sjöstad i Stockholm. Han dödförklarades senare på sjukhus. - Foto: Blåljusbilder/TT

Pojke ihjälhuggen i park – tonåring anhållen

En pojke i 15-årsåldern höggs till döds under ett bråk i Hammarby sjöstad i Stockholm. En annan tonårspojke är anhållen misstänkt för mord. Krisstöd sätts nu in på den drabbade pojkens skola.


— En person är anhållen, brottsrubriceringen är mord och det är sannolika skäl, säger Annie Nilsson, kommunikatör på Åklagarmyndighetens pressjour, till TT på lördagskvällen.

Åklagaren ska senast på tisdag klockan 12 besluta om den misstänkte ska begäras häktad eller släppas på fri fot.

Polisen larmades till Lumaparken i Hammarby sjöstad vid 23-tiden på fredagen.

Enligt polisen hade pojken mottagit flera hugg med en kniv eller annat vasst föremål. Han fick första hjälpen av allmänheten på platsen innan ambulansen kom fram och kunde föra honom till sjukhus.

— Tragiskt nog överlevde inte pojken de svåra skadorna. Polisen har fått in många vittnesuppgifter från ungdomar som bevittnat ett bråk mellan de här två individerna, säger polisens presstalesperson Rebecca Landberg.

Greps i hemmet

Under lördagsförmiddagen kunde polisen gripa den misstänkte gärningsmannen, en pojke under 18 år, i dennes hem. Bakgrunden till det dödliga bråket är oklar.

— Men vi ser ingen koppling till några gängkriminella uppgörelser, säger Landberg.

Ett stort antal vittnesförhör har hållits och en teknisk undersökning har gjorts i parken, som bland annat sökts av med hundpatrull. Vissa spår har säkrats men polisen kan inte svara på om mordvapnet hittats eller inte.

Polisen kommer att ha en förstärkt trygghetsskapande närvaro i området hela helgen.

— Det här har väckt en hel del oro och otrygghet i området, säger Carina Skagerlind vid polisen.

Kuratorer och psykologer

Den dödade pojken var elev på en närliggande skola och kommunen kraftsamlar nu inför nästa vecka.

— Vi försöker att få en så bred bild som möjligt för att på bästa sätt kunna möta eleverna när de kommer på måndag morgon. Vi har redan mobiliserat mycket kraft. I första hand är det kuratorer och psykologer, säger Peter Bragner, tillförordnad chef för skolområde Södermalm.

Enligt Bragner har personal varit på plats på skolan sedan lördagsmorgonen och arbetet sker nära stadsdelsförvaltningens krisstöd.

— Det här är så fruktansvärt, det går nästan inte att sätta sig in i. Men det gäller någonstans att försöka jobba rationellt och kunna möta de hårdast drabbade.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sex yrken med månadslön på över 40 000 – och liten konkurrens

Polisen rapporterar om trafikkontroll, Luleå

"Resultat efter två trafikkontroller.", skriver polisen på sin hemsida.

Lycksele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

"Resultat efter trafikkontroll på Burträskvägen, Tjärn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens avslöjande smygbild: "Händer flera gånger i veckan"

1 timme sedan
Att arbeta på Ica innebär att du dagligen möter kunder från landets alla hörn och kanter. Och ibland får bevittna saker du inte trodde att du skulle.

Invånare flyr strider vid gränsstad i Myanmar

1 timme sedan
Intensiva strider i en stad i östra Myanmar vid gränsen till Thailand har fått omkring 1 300 invånare att fly till grannlandet. Återupptagna eldstrider och flyganfall har brutit ut mellan de rebeller som intagit staden Myawaddy och militärjuntans armé.

Framgång i kampen mot fruktade bakterier

1 timme sedan
De skördar tusentals liv i Europa varje år. Multiresistenta bakterier är ett ökande hot – men nu har svenska forskare hittat en ny sorts antibiotika som visat sig lovande i djurstudier. Vi tror att det kan bli ett genombrott, säger professor Anders Karlén.