Den allvarligt skadade tonårspojken hittades sent på fredagskvällen i Hammarby Sjöstad i Stockholm. Han dödförklarades senare på sjukhus.
Den allvarligt skadade tonårspojken hittades sent på fredagskvällen i Hammarby Sjöstad i Stockholm. Han dödförklarades senare på sjukhus. - Foto: Blåljusbilder/TT

Pojke ihjälhuggen i park – tonåring anhållen

En pojke i 15-årsåldern höggs till döds under ett bråk i Hammarby sjöstad i Stockholm. En annan tonårspojke är anhållen misstänkt för mord. Krisstöd sätts nu in på den drabbade pojkens skola.


— En person är anhållen, brottsrubriceringen är mord och det är sannolika skäl, säger Annie Nilsson, kommunikatör på Åklagarmyndighetens pressjour, till TT på lördagskvällen.

Åklagaren ska senast på tisdag klockan 12 besluta om den misstänkte ska begäras häktad eller släppas på fri fot.

Polisen larmades till Lumaparken i Hammarby sjöstad vid 23-tiden på fredagen.

Enligt polisen hade pojken mottagit flera hugg med en kniv eller annat vasst föremål. Han fick första hjälpen av allmänheten på platsen innan ambulansen kom fram och kunde föra honom till sjukhus.

— Tragiskt nog överlevde inte pojken de svåra skadorna. Polisen har fått in många vittnesuppgifter från ungdomar som bevittnat ett bråk mellan de här två individerna, säger polisens presstalesperson Rebecca Landberg.

Greps i hemmet

Under lördagsförmiddagen kunde polisen gripa den misstänkte gärningsmannen, en pojke under 18 år, i dennes hem. Bakgrunden till det dödliga bråket är oklar.

— Men vi ser ingen koppling till några gängkriminella uppgörelser, säger Landberg.

Ett stort antal vittnesförhör har hållits och en teknisk undersökning har gjorts i parken, som bland annat sökts av med hundpatrull. Vissa spår har säkrats men polisen kan inte svara på om mordvapnet hittats eller inte.

Polisen kommer att ha en förstärkt trygghetsskapande närvaro i området hela helgen.

— Det här har väckt en hel del oro och otrygghet i området, säger Carina Skagerlind vid polisen.

Kuratorer och psykologer

Den dödade pojken var elev på en närliggande skola och kommunen kraftsamlar nu inför nästa vecka.

— Vi försöker att få en så bred bild som möjligt för att på bästa sätt kunna möta eleverna när de kommer på måndag morgon. Vi har redan mobiliserat mycket kraft. I första hand är det kuratorer och psykologer, säger Peter Bragner, tillförordnad chef för skolområde Södermalm.

Enligt Bragner har personal varit på plats på skolan sedan lördagsmorgonen och arbetet sker nära stadsdelsförvaltningens krisstöd.

— Det här är så fruktansvärt, det går nästan inte att sätta sig in i. Men det gäller någonstans att försöka jobba rationellt och kunna möta de hårdast drabbade.

TT
/
/
/
Senaste nytt

Peter Forsbergs skada kunde kostat honom livet: "Ganska stor operation"

Systembolagets hösttips – det ska du dricka till 5 klassiska svamprätter

Svampsäsongen är här och med det också antalet rätter gjorda på den egenplockade svampen. Men den stora frågan är vad man ska matcha till rätten och hälla i glaset.

Ryssland: Ny drönarattack av Ukraina

En ukrainsk drönare har slagit ner i den ryska staden Kursk, omkring nio mil från den ukrainska gränsen, hävdar ryska myndigheter.

Polisen i Österåker rapporterar om trafikolycka

"En bilist har kört av vägen i Roslags-Kulla.", skriver polisen på sin hemsida.

Dödssiffran stiger efter fabriksbrand

Dödssiffran har fortsatt stiga efter branden på en golfbollsfabrik i södra Taiwan. Totalt har nio personer omkommit efter att ytterligare två personer bekräftats döda. Fyra av de döda ska vara brandmän.

Lyxklock-vd: Schweiz behöver en till storbank

1 timme sedan
Schweiz är i behov av ytterligare en storbank. Det anser Nick Hayek, vd för Swatch, världens största tillverkare av armbandsur.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.